Afbeelding
Foto:

Ambachtse film ‘mijn naam is sophia’ te zien in cascade

H.I.Ambacht – Na het grote succes van ‘Mijn naam is Sophia’ in 2018 is deze historische film over de ontstaansgeschiedenis van de Sophiapolder nog eenmaal te zien in Cascade op woensdag 14 december. 

De Sophiapolder is onlosmakelijk verbonden met Hendrik-Ido-Ambacht en de Zwijndrechtse Waard. Kijkers worden in deze documentaire meegenomen langs locaties en gebeurtenissen uit de historie van het dorp; van de prehistorische vrouw Trijntje tot aan de wereldberoemde scheepssloperij van Frank Rijsdijk op de punt van de Sophiapolder.

De film is een echt Ambachts product. Gemaakt in opdracht van de Stichting Ambacht Samen en in samenwerking met de Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder. Regisseur en tekstschrijver Thomas van der Giessen is verantwoordelijk voor het scenario, de productie en de eindmontage. Ruim 60 figuranten, bekende en minder bekende Ambachters gekleed in historische kostuums, zijn te zien in deze film. Cascade vertoont de film in samenwerking met Aktefilm, Het Historisch Genootschap en Sophiapolder. Een verrassende film voor iedereen die geïnteresseerd is in historie!

Woensdag 14 december, 20.00 uur. Kaarten kosten 7 euro. Meer info en reserveren: www.stichting-cascade.nl