DVS 1 – KCR -1
DVS 1 – KCR -1 Foto:

DVS heeft het moeilijk

H.I.Ambacht - Een week later dan gepland begin DVS dan toch de zaalcompetitiE. Ondanks thuisvoordeel draaide de streekderby tegen KCR op een teleurstelling uit, want de Ambachters kregen flink klop: 15-27.

Eigenlijk kon de hoofdmacht van korfbalvereniging DVS’69 uit Hendrik Ido Ambacht alleen de eerste tien minuten de ploeg uit Ridderkerk bijbenen (4-3). Daarna ging KCR in hoog tempo “erop en erover” en spurtte het verder weg van de Ambachters (4-7). Een time out bracht geen soelaas en de 7-13 ruststand was het gevolg. Het tweede bedrijf was een prooi voor KCR. Thuisploeg DVS kon pas na vijftien minuten weer meescoren (8-19) maar dichterbij komen lukte niet meer (eindstand 15-27). Komende week gaat DVS op bezoek bij Vitesse (Barendrecht, 19.20 uur).

DVS-2 kwam beter uit de verf dan het vlaggenschip maar liep eigenlijk steeds achter de feiten aan tegen het gelouterde Excelsior-4. Het werd nooit echt spannend en het verlies van 14-16 dragelijk. Volgende week proberen de Ambachtse reserves de eerste winst te behalen tegen ONDO (’s-Gravenzande, 16.35 uur).

DVS 1 – KCR -1