Afbeelding

Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA is bijna 125 jaar oud

Lokaal

Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA is bijna 125 jaar oud. Volgend jaar is het zover, en dat heugelijke feit hoopt het koor te vieren met een spetterend jubileumconcert op zaterdag 19 maart a.s. in de Trinitatiskapel. En daar kan het koor nog wel wat projectzangers bij gebruiken. Interesse?  Een mailtje naar de secretaris volstaat!

Het koor heeft zijn bestaansrecht inmiddels wel bewezen. In het roemrijke verleden stonden grote operastukken hoog in het vaandel, passend in de tijd van de grote koren. In de loop van de jaren is het koor kleiner geworden, maar tegelijkertijd is het repertoire moderner, lichter en ook breder geworden. Bekende componisten zoals de Schubert, Beethoven en Mozart met hun romantische liederen, maar ook de Britse componisten Elgar, Britten, Jenkins en Vaughan William met hun traditionals komen veelvuldig langs. En wat te denken van Morten Lauridsen, Arvo Pärt, Karl Orff  met hun monumentale werken: ze staan op het repertoire van KNA!

KNA  werkt samen met andere koren en solisten. Naast het organiseren van eigen concerten treedt het koor op bij korenfestivals en bijzondere gelegenheden  KNA reperteert op de donderdagavonden in het gebouw van Drechtstad Muziekvereniging aan de Schenkeldijk 8c in Dordrecht. Parkeerruimte is ruim aanwezig. Onder de bezielende leiding van dirigent Hans van der Toorn wordt in ontspannen sfeer gestudeerd aan de stukken voor een volgend optreden van het koor. De aandacht en energie is dan voor de muziek. In de pauzes en na afloop is er tijd om bij te praten en het onderhouden van sociale contacten in een gezellige ambiance.

Geïnteresseerd? Kijk eens op onze website www.kna-dordrecht.nl of op onze facebookpagina Kna Vrienden. Alleen meedoen als projectzanger kan ook! Belangstellenden zijn van harte welkom!

Kennis maken en de sfeer proeven op een donderdagavond? Maak even contact met de secretaris van KNA, r.e.vanspronsen@gmail.com.