F3 won met 4-22 in Voorburg
F3 won met 4-22 in Voorburg Foto: Ineke Kramer

Albatrosdames on fire

Zwijndrecht - De Albatrosdames hebben het verschil gemaakt in de wedstrijd tegen de andere rood-witte vogels in Moordrecht. IJsselvogels werd met 22-27 opzij gezet in een wedstrijd waarin de Albatrosdames met 21 treffers on fire waren. Topscorer werd Alice Verduyn die maar liefst goed was voor negen doelpunten, gevolgd door Caroline Punt die er zes voor haar rekening nam. In de eerste helft miste Albatros nog relatief veel kansen, maar de rust werd toch met 12-12 bereikt. Vanaf 14-14 namen de Zwijndrechtse gasten het heft in handen en kwam de doelpuntenmachine helemaal op gang. Was het vorige week nog hopen op doelpunten, in Moordrecht vielen ze als rijpe appeltjes. Met 22-27 was er sprake van een klinkende overwinning voor de ploeg van Ed van der Steen.

Ook de reserveteams en de A1-ploegen van de beide clubs maakten er in sporthal de Zuidplas een doelpuntrijk spektakel van. A1 had een rake strafworp van Jesse Lommers nodig om een gelijkspel binnen te slepen (20-20) en het 2e kwam één treffer tekort voor blije gezichten: 23-22.

Bij de selectieteams was er verder winst voor B1 en C1 en een gelijkspel voor D1. B1 won ruim (12-25) bij TOP Arnemuiden en C1 proefde ook weer eens de smaak van de overwinning en versloeg HKC C1 met 15-6. D1 en PKC/Vertom deelden de punten in Papendrecht (10-10). De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg, maar in de tweede helft bleef de ploeg van Timon en Jair verdedigend overeind en mocht Sem Zijderveld de 10-10 binnen schieten.

Ook was er winst voor A2, B2, C2 en D2. A2 won ondanks heel veel afwezige basisspelers nipt met 13-14 bij Merwede/Multiplaat A1, B2 versloeg Fortis B1 in Oost-Souburg met 11-15, C2 had een makkie aan Tilburg C1 (17-0) en D2 versloeg DVS ’69 D1 in Hendrik-Ido-Ambacht met 1-4.

Bij de seniorenteams konden na het laatste fluitsignaal de armen omhoog bij het 5e, 7e en 10e en met name de 24-14 van de vijflingen tegen KCC/CK Kozijnen 6 mocht er zijn. Ook het 10e had het vizier op scherp: 18-4 tegen DSO 6. A3 scoorde evenveel treffers en won met 11-18 bij KVS A2.

Bij de jongste korfballers, de E- en F-jeugd, was er natuurlijk spanning voor de komende pakjesavond, maar gelukkig waren de meeste teams bij de les. E1 won in Den Haag met 8-11 van KVS, E2 versloeg PKC E3 met 12-15, E3 overklaste DVS E1 met 1-10 en E6 versloeg Kinderdijk E3 met 2-0. F3 reisde naar Voorburg om VEO F2 met 4-22 te verslaan.

Met 16 zeges en drie gelijke spelen in 31 wedstrijden was er weer sprake van een overall positief resultaat voor de Zwijndrechtse korfballers.