Afbeelding

Weer ruime thuisoverwinning voor IFC

Lokaal

In de thuiswedstrijd tegen de nummer drie in de stand Internos boekte IFC toch weer een ruime overwinning. Tegen de ploeg uit Etten-Leur stokte de score bij een 6-0 eindstand. Hiermee vereffende de Ambachtse equipe volledig de openstaande rekening wegens het doelpuntloze gelijkspel in de uitwedstrijd bij de competitie opening.

In de tweede minuut van de wedstrijd was het Mitchel Ott, na een prima pass van Tim Willemstijn, die uit een moeilijke hoek voor de 1-0 zorgde. Nog voor halfweg de eerste helft verdubbelde Tom van Oorschot met een hakbal de score. Michael Slingerland zorgde voor de 3-0 en op slag van het rustsignaal kopte Tim Willemstijn de 4-0 binnen.
Na de rust duurde het nog ruim een kwartier maar toen kogelde Yoeri Rombouts een bal in de kruising voor de 5-0 tussenstand. Met een beheerst ingeschoten penalty was het opnieuw Rombouts, die voor de 6-0 eindstand zorgde.

Na de overstap volledig naar de zaterdag is IFC nu al 37 wedstrijden achterelkaar ongeslagen. De voorsprong op de nummer twee in de stand Groote Lindt bedraagt inmiddels negen punten. Volgende week zaterdag 11 februari 2023 om 14.30 in Zwijndrecht is datzelfde Groote Lindt nu de volgende tegenstander.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (73. Yannick Jansen), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (65. Siem Geluk), Michael Slingerland, Mitchel Ott (56. Yoeri Rombouts) en Noah de Neijs (65. Jochem Touw).

Tekst: Cees van Heeren