Begin van de gezellige feestmiddag Zonnebloem Ambacht. Foto: Joke Stouthart
Begin van de gezellige feestmiddag Zonnebloem Ambacht. Foto: Joke Stouthart Foto: Joke Stouthart

40 jarig jubileum Zonnebloem afdeling H.I.Ambacht

Lokaal

40 jaar, dat is een hele tijd, dat moest natuurlijk gevierd worden. Dus kwamen er woensdag 1 februari ruim 55 gasten en de nodige vrijwilligers om dit feest te vieren in een zaal in Wielstaete, waar zij werden ontvangen met een kopje koffie en een heerlijk gebakje.

De voorzitter opende de middag door te vertellen over een stukje geschiedenis van de afdeling en plannen voor de toekomst. Zo vertelde hij dat wij als vereniging geregistreerd staan bij de KvK als; Plaatselijke afd. HIA v.d. Nat. Ver. Tot bevordering v.h. welzijn der ziekten van alle gezindten: De Zonnebloem. De toenmalige voorzitter was Johanna Petronella Ham.

Er werden door de jaren heen heel veel leuke activiteiten en dagjes uit geregeld.

- Er werd b.v. een jeugdvakantie georganiseerd, met een discjockey. Wat een feest.
- De bootreis van de Regio werd altijd aan meegedaan.
- En natuurlijk zelf georganiseerde dagen naar b.v.;
- Naar de Dierentuin - Floriade - Keukenhof - Glasblazerij Leerdam Etc.
- Verder alle gezellige middagen die georganiseerd werden en er nog steeds zijn.
- Niet te vergeten de Vakanties en Bezoekwerk.

Er werd veel gedaan in die 40 jaren en vele vrijwilligers hielpen mee om het voor de gasten/deelnemers zo aangenaam en gezellig mogelijk te maken.

Na het openingswoord van de voorzitter kwam dhr. Aantjes die deze middag met de gasten aan de slag ging met “Het raden van spreekwoorden”. Dit was een hele uitdaging, maar bijzonder leuk! Aan het eind van deze gezellige feestmiddag kreeg iedereen nog een lekker hapje en drankje. De hapjes werden geschonken door Vleeswaren groothandel J. de Jong B.V. uit H.I. Ambacht. Een grote pluim voor deze firma, omdat wij, al jaren, elke vakantie of activiteit van Zonnebloem Ambacht, ruimhartig iets geschonken krijgen.

Al met al was het een bijzonder geslaagde feestmiddag, waar de gasten ende vrijwilligers met een fijn gevoel op terug kunnen kijken.

Heeft u ook zin om bij de Zonnebloem te komen of wilt u informatie, bel of mail.