Afbeelding

Volg een cursus Reanimatie bij de EHBO-vereniging Rijsoord

Lokaal

Je hoopt het nooit mee te maken; een reanimatie. Toch is het fijn te weten wat je kunt doen in geval van nood. Zeker omdat bij bewusteloosheid of een hartstilstand elke seconde telt. Hoe eerder jij in actie durft te komen, des te groter de kans is dat het slachtoffer het overleeft. 

In deze cursus ga je waardevolle, levensreddende handelingen leren. Onder begeleiding van een instructeur ga je in praktijk oefenen. Er worden noodsituaties nagebootst, waarbij je verschillende technieken leert zoals borstcompressies en beademing. Je oefent ook met een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Je leert hoe je iemand in veiligheid brengt, hoe je de situatie beoordeelt, welke hulpdiensten je moet alarmeren en hoe je EHBO verleent bij:
- Hartstilstand: reanimatie en gebruik AED
- Bewusteloosheid met ademhaling
- Bewusteloosheid zonder ademhaling
- Verslikking (luchtwegbelemmering)
De praktijkles duurt 2 avonden van 2 uur. Op 7 en 14 maart 2023 wordt deze gehouden in het schoolgebouw van de Piramide, Gerard Alewijnszstraat 48 in Rijsoord en er zijn geen kosten aan verbonden. Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per noodsituatie uitgelegd en gedemonstreerd door een ervaren instructeur.

Tijdens de lessen worden er noodsituaties nagebootst en oefen je op een volwassene reanimatiepop met AED. Je oefent onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt alle vragen die je hebt stellen. Bij goed gevolg ontvang je het Diploma Reanimatie (BLS) en AED van de Hartstichting (1 jaar geldig). Ieder jaar kan je deze verlengen door op een avond van 2 uur de herhalingsles te volgen. 

Aanmelding voor deze cursus is bij mevrouw Janni van ’t Zelfde, tel. 0180 423 226 of email: mail@ehborijsoord.nl.