Op brillenjacht

Als brildrager laat je eens in de zoveel jaar je ogen meten. Verstandig is om dit elke 2 jaar te laten doen zodat je altijd de juiste sterkte in je bril hebt en dat ook de ooggezondheid gewaarborgd blijft. Om het laatst genoemde zou eigenlijk iedereen een keer een oogmeting moeten laten doen. Zeker als je in de leeftijdsgroep 40+ zit.

Tijdens zo’n oogmeting blijkt vaak dat er enige aanpassing nodig is en dan volgt ook vaak de zoektocht naar een nieuw montuur. En waar de gemiddelde brildrager 3 jaar met dezelfde bril op loopt zoek ik meerdere keren per jaar naar de leukste brillen zodat jij als brildrager de keuze hebt uit de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen.

En juist dat deel maakt mijn vak zo leuk, het is nooit saai, er is altijd iets nieuws. Tijdens bezoeken aan brillenbeurzen verbaas ik me nog steeds over de creativiteit van de ontwerpers en de vernieuwende materialen en technieken.

Tijdens het inkopen ben ik de klant en mag ik (net als de klant in mijn winkel) alles bekijken, betasten en passen. Alleen koop ik niet voor mezelf maar misschien wel voor jou. Het voelt soms alsof ik een cadeautje voor iemand koop zonder te weten voor wie. Mijn voldoening zit hem erin dat diegene die op zoek is naar een nieuw montuur er net zo blij van wordt als ikzelf toen ik hem inkocht.

Na meer dan 30 jaar brillen bekijken ben ik minder op zoek naar wat iedereen leuk vind en steeds meer op zoek naar de pareltjes die wat toevoegen, die onderscheidend en verrassend zijn, die perfect passen en iets toevoegen aan je gezicht of persoonlijkheid.

En daarom is het meestal niet zomaar een bril maar een perfecte match. Jouw bril, mijn passie.