Tegenstander Spartaan 20 moest met een eindstand van 3-1 in het voordeel van Rijsoord zonder punten terug naar Rotterdam-Zuid. Foto:

Rijsoord wint (eindelijk) competitiewedstrijd

Rijsoord - Na de teleurstelling van vorige week in Zeeland, SVOD 22 won de kelderkraker met 3-2, wist Rijsoord zich te herpakken. Tegenstander Spartaan 20 moest met een eindstand van 3-1 in het voordeel van Rijsoord zonder punten terug naar Rotterdam-Zuid. En zo was de eerste competitiezege voor Rijsoord (eindelijk) een feit en werd en passant de laatste plaats overgedaan aan De Zwerver Kinderdijk.

1-4-3-3
Het was weer puzzelen voor trainer Johan Versluis. Mark Zwang en Stefan Havelaar vielen vorige week uit met een hamstringblessure en zullen aan aantal weken moeten toekijken. Kevin Versteeg moest een linie zakken en stond in het hart van de verdediging met Rafael Andrade Jr. Niek Meijer zou de rechtsback positie innemen terwijl Damian Muller naar de linksback positie verhuisde. Tevens leek het erop dat Rijsoord terugging naar een 1-4-3-3 opstelling, dus met buitenspelers Jari Bendt en Luca Bouwmeister op de flanken en Casper Gerritse in de spitspositie. Op het middenveld keerde Chakib Lechheb terug met secondanten Danny Haasdijk en Dogukan Kulup. Het doel werd wederom verdedigd door Jesse Verveer die een uitstekende wedstrijd zou spelen.

Gegroepeerd
Rijsoord begon in ieder geval voortvarend. Al na 5 minuten een grote kans voor Casper Gerritse. Hij veroverde de bal op de rand van de zestien meter, al of niet na een slimme overtreding, maar keeper Gian Gummels pareerde zijn schot. In het vervolg van deze aanval schoot Danny Haasdijk te gehaast en ver naast het doel. Het volgende half uur had Spartaan 20 optisch een veldoverwicht. Toch wist men buiten een slap schot van Nelson Bashir het keeper Verveer niet echt moeilijk te maken. Rijsoord werkte hard en probeerde de opbouw van Spartaan te onderbreken. Rond de 40e minuut was zo’n onderschepping succesvol en werd de snelle Jari Bendt in stelling gebracht. Hij wist keeper Gummels nu wel te passeren en zette Rijsoord op 1-0 wat ook de ruststand zou zijn.

Eerste driepunter
Na de rust was het Rijsoord wat al snel op 2-0 kwam. Een prima vrije trap van Danny Haasdijk werd tot doelpunt gepromoveerd door Casper Gerritse. Hij kopte de bal onhoudbaar in het doel. Binnen een minuut wist Spartaan echter deze achterstand weer te verkleinen Sany Ayeva scoorde de 2-1. In het volgende half uur werd de druk op de verdediging bij Rijsoord opgevoerd. Maar eigenlijk net als in de eerste helft stond Rijsoord zijn mannetje en mocht de bal richting het doel komen wist Jesse Verveer redding te brengen. Met nog 6 minuten op de klok kreeg Rijsoord een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied. Een buitenkansje voor Danny Haasdijk om er 3-1 van te maken. En dat deed hij dan ook. In de slotminuten waren er zelfs nog grote kansen voor Rijsoord om er 4-1 van te maken. Maar zowel Jari Bendt als Chakib Lechheb lukte het niet om de Spartaan keeper voor een vierde keer te passeren.

Maar een 3-1 overwinning was een prima resultaat voor de ‘Kraaien’ en deze eerste driepunter van deze competitie werd dan ook uitbundig gevierd.

Het is een mooie opsteker voor de ploeg van Johan Versluis om volgende week met meer vertrouwen de derby tegen RVVH te spelen. Ook deze ploeg wist hun wedstrijd tegen koploper XerxesDZB winnend af te sluiten en heeft de weg omhoog ingezet. De wedstrijd bij RVVH begint om 14.30uur,

Tekst: Emo van Dijk
Foto’s: Leen Kruithof