Afbeelding
Foto:

Hendrik-Ido-Ambacht is op zoek naar een nieuwe burgemeester

H.I.Ambacht - Burgemeester Jan Heijkoop gaat in 2023 met pensioen. De gemeenteraad moet daarom de komende maanden op zoek naar een nieuwe burgemeester. Bij deze zoektocht doet de gemeenteraad een beroep op inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partijen in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Profielschets leidraad bij selectie nieuwe burgemeester
De gemeenteraad werkt op dit moment aan de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Deze profielschets geeft een karakteristiek van de gemeente, beschrijft de taken en rollen van de burgemeester en welke kwaliteiten en eigenschappen wij in de burgemeester willen zien. De burgemeester staat boven de partijen, is burgemeester van alle inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht en moet dus de belangen van alle Ambachters zoveel mogelijk dienen.

Oproep gemeenteraad om vragenlijst in te vullen
Als gemeenteraad, die participatie hoog in het vaandel heeft staan, vinden we het belangrijk dat u hierover meedenkt en aan ons laat weten wat u belangrijk vindt, daarom heeft de gemeenteraad een vragenlijst opgesteld. In deze vragenlijst kunt u aangeven wat u belangrijk vindt aan een nieuwe burgemeester. Aan wat voor persoon denkt u? Het is van groot belang dat deze vragenlijst door veel Ambachters wordt ingevuld.

U vindt de vragen op: raad.h-i-ambacht.nl/Nieuwe-burgemeester of scan de QR code. Het beantwoorden duurt ongeveer 3 minuten en is mogelijk tot en met zondag 5 maart.

Sollicitatieprocedure
Nadat de profielschets is vastgesteld door de gemeenteraad, wordt deze besproken met de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De planning is dat dit gebeurt op 5 april 2023. Hierna stelt de Commissaris van de Koning de vacature open voor een periode van circa drie weken. Vervolgens vinden gesprekken met kandidaten plaats. De benoeming van de nieuwe burgemeester zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 plaatsvinden. Via raad.h-i-ambacht.nl/nieuwe-burgemeester houden we u op de hoogte van onze zoektocht.

Meet&Greet
Onder de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld, verloten wij zes ‘meet & greets’ met de nieuwe burgemeester. Wilt u meeloten voor een ‘meet & greet’ met de nieuwe burgemeester? Vul dan uw e-mailadres in bij vraag 4 van de vragenlijst. Als u wordt ingeloot, nodigen wij u via het door u opgegeven e-mailadres uit.

Afbeelding