Certificering van Manifesto
Certificering van Manifesto Foto: Marijke Gommans

Het uitreiken van Fairtrade certificaten medio Februari 2023.

Lokaal

Als eerste werd de supermarkt van Albert Heijn aan de Reeweg gecertificeerd. Deze supermarkt verkoop naast koffie en thee ook andere Fairtrade producten en voorziet duidelijk aan de behoefte van de inwoners uit de omgeving.

Na de Albert Heijn bracht het bestuur van Fairtrade Ambacht het winkelcentrum De Schoof, waar zij de damesmode zaak Manifesto bezochten. De dames van Manifesto zijn weer serieus bezig met duurzaamheid en proberen zoveel mogelijk duurzame kleding in te kopen. Zij voldoen dan ook aan de door Fairtrade Nederland gestelde eisen het veel van hun kleding. Het was ons ook een groot genoegen hier het Fairtrade certificaat te overhandigen.  

Na Manifesto zetten wij onze tocht door en brachten een bezoek aan de Fietsen van Ambacht. De mooie fietsenzaak schenkt Fairtrade koffie en thee echter er zijn ook andere producten op fiets gebied die het keurmerk Fairtrade dragen, te denken o.a. aan fietsbanden en fiets mandjes.

Als laatste brachten wij een bezoek aan  de”Proeftuin “ van Intratuin Hendrik- Ido-Ambacht. Een heerlijke plek om onder het genot van een kopje thee of koffie uit te rusten tijdens de wandeling door de pracht aan planten en bloemen.

Het horeca gedeelte ziet er zeer uitnodigend uit en de koffie, thee en andere drankjes voldoet men ook aan de gestelde eisen. Dit was een kort overzicht van waar de certificaten zijn uitgedeeld. Het bestuur hoopt binnenkort nog een aantal certificaten uit te kunnen delen opdat wij eind van de zomer het landelijk certificaat van Fairtrade gemeente op kunnen hangen.

Wij houden u op de hoogte.