Jaco en Eline met de sleutel van hun nieuwe winkel op het Louwersplein 9 in Hendrik-Ido-Ambacht
Jaco en Eline met de sleutel van hun nieuwe winkel op het Louwersplein 9 in Hendrik-Ido-Ambacht Foto:

Bakkerij van der Waal wordt Bakkerij Wolfert

Tekst en foto: Jan O’teur

H.I.Ambacht - Al heel wat Ambachters hebben met zijn producten kennis gemaakt. Met name tijdens hun vakanties op Goeree-Overflakkee. En allemaal zijn ze het er roerend met elkaar over eens: Bakkerij Wolfert uit Den Bommel is een fijne bakker met heerlijk brood, smakelijk gebak en hartige snacks. Vanaf 4 april kan je er ook in Ambacht tot de laatste kruimel van genieten!

Wie is Jaco Wolfert?
Jaco Wolfert, 36 jaar oud uit Den Bommel op Goeree-Overflakkee is getrouwd met Eline en samen verwachten zij in juni hun eerste kindje. Jaco werkte tijdens zijn opleiding tot kok in een bakkerij en vond dat werk zo leuk, dat hij besloot te kiezen voor het bakkersvak. Na zijn opleiding heeft hij 16 jaar bij verschillende bakkerijen gewerkt tot hij in 2021 een bakkerij in Den Bommel kon overnemen en voor zichzelf kon beginnen. Jaco bakte en deed de verkoop, terwijl Eline de administratie deed Overigens naast haar drukke baan als verpleegkundige in het Ikazia Ziekenhuis!

Bakkerij Wolfert in Ambacht
“Op een gegeven moment wilde ik meer, maar de mogelijkheden op Goeree-Overflakkee waren beperkt”, vertelt Jaco. “Bij toeval kwam het faillisement van Bakkerij van der Waal mij ter ore en ben ik gaan informeren of daar voor mij iets in zat. Ik kende Hendrik-Ido-Ambacht niet, maar de kennismaking met Ambacht en met name de winkelplek beviel mij prima. En daarom hebben we voor Ambacht gekozen”. De komende weken wordt het hard werken voor Jaco. “De winkelruimte in Ambacht moet worden gerenoveerd en opnieuw ingericht, maar de winkel in Den Bommel moet natuurlijk ook blijven draaien”.

Waarom naar Bakkerij Wolfert?
Nu komen klanten vanaf heel Goeree-Overflakkee en omstreken naar zijn bakkerij in Den Bommel gereden. Volgens Jaco Wolfert heeft dit te maken met de goede kwaliteit en de smaak van het brood en de gebakjes die bij de bakkerij te verkrijgen zijn. “Bakkerij Wolfert staat voor passie, oorsprong & beleving. Wij gaan terug naar de authentieke wijze van het ambacht. Wij selecteren zelf alleen de beste ingrediënten. En dat proeft je terug in onze producten. Tenslotte is ons motto niet voor niets: ‘Genieten tot de laatste kruimel’, aldus Jaco.
Naast een veelheid aan broodsoorten gaat Jaco in Ambacht speciaal het ‘Ambachts Bruin’ promoten. Dit brood is geheel volgens een door hem ontwikkelde receptuur gemaakt. Daarnaast kent zijn bakkerij verschillende specialiteiten zoals – uiteraard – de Zeeuwse Bolus, kaaspuntjes, bitterkoekjes en brosse eierkoeken. “Allemaal specialiteiten, die in Ambacht waarschijnlijk nog niet of maar matig bekend zijn. Elke week hebben we bovendien lekkere, aparte snacks in de aanbieding en in de zomer verkopen we in onze winkel heerlijk ambachtelijk schepijs”.

Openingsaanbieding
“Om klanten kennis te laten maken met onze bakkerij, hebben we een mooie aanbiedingsactie in de vorm van een goed gevulde tas met bakkerijproducten uit onze winkel voor een mooie prijs bedacht. Hoe de inhoud van de tas er precies uit gaat zien blijft nog even een verrassing. We zullen te zijner tijd via advertenties in De Brug de inhoud en prijs van de tas bekend maken”, aldus Jaco, die ervan overtuigd is, dat zijn komst naar Ambacht een groot succes gaat worden en dat veel van de oude klanten van Bakkerij van der Waal de nieuwe Bakkerij Wolfert zullen weten te vinden. Tot slot wil Jaco nog een oproep doen voor een nieuwe medewerker, een zaterdaghulp voor 2 zaterdagen per maand. Reageren op deze oproep kan op het mailadres ambacht@bakkerijWolfert.nl .