Afbeelding

Inloopbijeenkomst over plan voor landschapswal zuidzijde Waalbos Rijsoord

Lokaal

Op dinsdag 28 maart organiseren Staatsbosbeheer en Grondbank GMG een inloopbijeenkomst over het plan voor een landschapswal aan de zuidzijde van het Waalbos Rijsoord. Geïnteresseerden zijn tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment welkom in Bezoekerscentrum de IJsvogel aan de Waalweg 9a in Ridderkerk. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Versterken van het Waalbos
Sinds 2014 is het Waalbos, gelegen tussen Zwijndrecht en Ridderkerk, een natuur- en recreatiegebied. Het gebied is in eigendom van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer heeft de wens om aan de zuidkant van het Waalbos de natuur te versterken en afwisselender te maken. Het idee is om dat te doen door het creëren van een landschapswal, waardoor het gebied bovendien beter wordt gescheiden van de naastgelegen spoorlijnen. Daarover gaan we graag met u in gesprek tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 28 maart.

Plan voor landschapswal
Om een landschapswal te kunnen realiseren, hebben Staatsbosbeheer en Grondbank GMG de handen ineengeslagen. Grondbank GMG is gespecialiseerd in het multifunctioneel toepassen van grond, waarmee de wal gerealiseerd kan worden. Staatsbosbeheer en GrondbankGMG hebben op basis van diverse onderzoeken een concept ontwerp gemaakt voor de landschapswal.
Inloopbijeenkomst
Tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag 28 maart gaan Staatsbosbeheer en Grondbank GMG graag in gesprek over het plan. De inloopbijeenkomst is in Bezoekerscentrum de IJsvogel aan de Waalweg 9a in Ridderkerk. Hier is beperkte parkeerruimte. Parkeren kan op de parkeerplaats van Ross Lovell, bij de slagboom.

Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment komen binnenlopen. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. Er zijn medewerkers van Staatsbosbeheer en Grondbank GMG aanwezig om uitleg te geven over het plan. Er is uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van reacties en suggesties op het voorstel.

Contact
Heeft u op voorhand al vragen? Neem contact op met Thomas Nusselein van K3 (de moederorganisatie van Grondbank GMG) via 024 348 88 55 of via t.nusselein@k3.nl.