Afbeelding
Foto:

TENTOONSTELLING TREKT VEEL BEZOEK!

De tentoonstelling over de Watersnood van 1953 trekt veel bezoekers!  Naar schatting kwamen tot nu toe zeker 150 mensen op de expositie af. Veel foto's en oude kranten/krantenknipsels geven een boeiend beeld, niet alleen over de gevolgen voor de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden, maar ook is te zien hoe de ramp de Ambachtse Veerweg trof en een aantal woningen verwoestte. Bij de foto's kwamen soms herinneringen terug over wat men zelf had meegemaakt. Bent u nog niet geweest? U kunt nog terecht tot zaterdag 25 maart a.s. op woensdag- vrijdag- en zaterdagmiddag. Er zijn ook nog een paar brochures in het cadeauwinkeltje te koop, waarin Ambachters van toen hun herinneringen aan de Watersnood op schrift hebben gesteld. Redders vertellen daarin hoe zij bewoners van de Veerweg uit hun soms benarde positie wisten te redden. Dokter Jongeneel vertelt hoe hij op de aanrecht van een woning aan de Veerweg bij kaarslicht een bevalling uitvoerde. Iemand vertelt hoe het water ter hoogte van de Vrouwgelenweg door de Veersedijk sijpelde. Enz.

Het Genootschap maakt zich overigens op voor de volgende tentoonstelling over de vlascultuur in en rond Ambacht, die vanaf 8 april a.s. te zien zal zijn. Veel Ambachters leefden zo'n 150 jaar geleden van de vlasindustrie. U komt te weten van hoe grote betekenis vlas vroeger is geweest voor onze samenleving. Ook hoe vlas werd verwerkt tot linnen, en onder welke primitieve en ongezonde  omstandigheden de Ambachtse vlasarbeiders vroeger leefden. De moeite waard voor een bezoek binnenkort!.

De leerzame lezing van dijkgraaf Jan Bonjer op 7 maart jl was boeiend! De aanwezigen weten nu hoe belangrijk het is om op 15 maart ook voor de Waterschapsverkiezingen te gaan stemmen.