Een heerlijke lunch.
Een heerlijke lunch. Foto: Dhr. Onderstal.

Een heerlijke dag op de Zonnebloem boot

Regio - Op 8 maart hebben we met 70 gasten en 12 vrijwilligers een boottocht gemaakt naar de Hoeksche Waard. Ondanks de maartse buien een geweldige dag. Met koffie met gebak, lunch en een loterij, waarbij vele gasten met een mooie prijs naar huis gingen. Veel ervan zijn geschonken door de winkeliers van Hendrik-Ido-Ambacht... geweldig. Meerdere gasten vertelden dat ze het zo naar hun zin hadden gehad en één ervan schreef zijn belevenissen op.

Verhaal van een gast die met de boot meeging
Wij kregen bericht dat de afdelingen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gezamenlijk een dagtocht gingen maken, met als thema de Hoeksche waard. Met de Zilvermeeuw op 8 maart 2023. We vertrokken vanaf het Veerplein in Zwijndrecht. Het busje kwam keurig op tijd om ons op te halen en na een korte rit, kwamen wij keurig op tijd op het Veerplein aan. Het begon net licht te sneeuwen. Wij werden opgewacht door 11 vrijwilligers, de jassen werden aangepakt en werden naar een plaats op de boot gebracht. Wij met 45 personen van de afdeling Zwijndrecht en 30 gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht. De kopjes stonden klaar op tafel, ik kwam aan een tafel met 5 dames. Die zaten meteen op hun praatstoel, ik kwam er niet tussen. Iedereen was keurig op tijd.  

Wij werden verwelkomt door het bestuur en de kapitein van het nieuwe schip de Zilvermeeuw 7. Wij vertrokken keurig op tijd richting het Dordrecht. De kopjes werden gevuld met iets lekkers van een goede banketbakker. Bij Moerdijk vaarde we richting Nieuw Beijerland en langs de Grienden. Onderweg werd er verteld waar wij langs kwamen, maar de dames aan tafel hadden het grootste woord, zodat het verslag moeilijker te verstaan was. Langs de Beerenplaat waar het water is opgeslagen voor Rotterdam. Het water komt via buizen uit de Biesbosch. Het tweede kopje werd ingeschonken en buiten werd het lichter. Op het water was het stil met de scheepvaart, maar buiten was er voldoende te genieten van de plaatsen waar wij langs kwamen. En ter hoogte van Hellevoetsluis vaarde we terug langs het natuureiland Tiengemeten, ik was er een aantal jaren geleden geweest en nu zag ik het vanaf het water. 

Toen kwam de vloer omhoog. Er werd een luik geopend en er kwam een tafel met de lunch naar boven. De vrijwilligers kwamen langs om ons te helpen met de lunch, eerst werd er stilte gevraagd voor mensen die wilden bidden. Het eten zag er lekker uit en wij kregen 2 consumptiebonnen. Later werden er loten verkocht met mooie prijzen en wij vaarde verder langs mooie natuurgebieden. Ik had een buurman die maakte voor mij foto's. Zwijndrecht is echt een dorp, hij kende een aantal personen die ik ook kende. De dames kwamen langs met snacks en ik bestelde een colaatje en de dames aan tafel een pilsje of een advocaatje met slagroom. We vaarden onder de Moerdijkbrug door richting Dordrecht en wij kwamen keurig op tijd terug in Zwijndrecht, waar de busjes ons stonden op te wachten. Wij kunnen terugzien op een goed georganiseerde dag. Zelfs merendeel zonnig. In een woord, het was geweldig! Bestuur en de vrijwilligers hartelijk dank voor deze dag.

Namens de gasten, Aad Onderstal

Voor info over de Zonnebloem afdelingen en Bezoekwerk of activiteiten, bel onze secretaresse.
zonnebloem@ziggo.nl , 078-6124492

Afbeelding