Afbeelding

IFC wint van SEOLTO en loopt verder uit

Lokaal

Ook in de 17e wedstrijd van het seizoen bleef IFC ongeslagen door een 3-0 thuisoverwinning op SEOLTO. De voorsprong op de nieuwe nummer 2 in de stand Internos bedraagt thans 15 punten.

Tegenstander SEOLTO, die de thuiswedstrijd met liefst 1-8 had verloren, wilde een nieuwe lawine aan tegendoelpunten voorkomen en zakte diep op eigen helft in, maakte de ruimtes klein en gokte op een counter. IFC zocht daardoor geduldig naar openingen in de hechte defensie. Een drietal minuten voor de rust was het Tom van Oorschot, die de voorzet van Nick de Veij doeltreffend afrondde 1-0. Een dikke tien minuten na de rust was het Yoeri Rombouts die de bal na terugleggen van Van Oorschot binnenschoot voor de 2-0. Hiermee was de wedstrijd feitelijk beslist en in de slotfase was het Nick de Veij die de bal in het dak van het doel binnenschoot na een voorzet van Mitchel Ott en was deze klus geklaard voor IFC met de 16e opeenvolgende zege.
Het aanstaande kampioenschap is weer een stap dichterbij gekomen.

Opstelling IFC: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn (88. Younes Er-Rihani), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (68. Siem Geluk), Michael Slingerland (Jochem Touw), Mitchel Ott (88. Quinten Plaisier) en Noah de Neijs (73. Yannick Jansen).

Tekst: Cees van Heeren