Afbeelding

Opschoonactie rond De Ark

Lokaal

In het kader van de landelijke opschoondag kwamen afgelopen zaterdagmorgen in totaal zeventien kinderen en rond de dertig volwassenen naar De Ark om een opruimrondje te doen: grijpertje, vuilzak, rapen maar. Ze vonden van alles langs de singels en in de bermen van de Laan van Welhorst: mondkapjes, blikjes en flesjes, sigarettenpakjes.

Bij De Ark stond de koffie-tuktuk van Jong Zwijndrechtsewaard. Een jonge barista serveerde koffie, cappuchino, thee, warme chocola. Om de tuktuk heen versierden kinderen de straat met sjablonen en stoepkrijt. Zo werd het een vrolijke boel, en dat was de bedoeling: van al dat zwerfafval kun je ook chagrijnig worden, je kunt het met een kwaaie kop in je vuilzak stoppen, maar als het ook met een glimlach kan, is dat wel zo gezond.

Een van de straatbewoners schreef er een prachtige column over. Die kun je lezen op de Facebookpagina van Loes Bekkers. Doe de volgende keer ook mee, bij De Ark of op één van de andere plekken in ons dorp waar vrolijk geraapt en geruimd werd!

Afbeelding
Afbeelding