Afbeelding

Landelijke Opschoondag rondom de Blije Borgh

Mens en Maatschappij

Op zaterdag 18 maart was het voor de 21e keer Landelijke Opschoondag. Met een groep mensen uit De Open Hof Kerk wilden we deze keer de buurt rondom de Blije Borgh zwerfafvalvrij gaan maken.

Om 10.00 uur was ons team compleet met 13 volwassenen en 2 kinderen! Wat fijn dat er zoveel gemeenteleden mee kwamen doen! 

We dronken in het restaurant van de Blije Borgh koffie en thee en kregen daar wat lekkers bij voordat we in groepjes op pad gingen. Het weer werkte mee, heerlijk in de buitenlucht en genoeg beweging, wat wil je nog meer? 

Nou... eigenlijk dat zo’n actie niet nodig is, want we waren toch weer verbaasd over de hoeveelheid afval die overal rondslingert. Sigarettenpeuken, blikjes, glas, resten van vuurwerk, plastic zakjes van snoep en snacks, teveel om op te noemen. De meest bijzondere vondst was dit keer 2 schilderijtjes die zijn gevonden door de jongste deelnemer.

Toen we om 12.00 uur terugkeerden bij de Blije Borgh werden we daar verrast met een heerlijke kop tomatensoep. Bedankt medewerkers van het restaurant!

Natuurlijk ook alle afvalrapers reuze bedankt voor jullie medewerking!