Afbeelding
Foto:

Paralympisch zwemmer Dorsman pakt
6e en 7e WK limiet

Heerjansdam - De Heerjansdammer Rogier Dorsman heeft de afgelopen twee weken tijdens wedstrijden in Lignano (9-12 maart in Italië) en Sheffield (16-19 maart in Groot Brittannië) zijn zesde en zevende limiet voor het wereldkampioenschap Para Zwemmen behaald. Dit WK wordt op 31 juli tot en met 6 augustus in Manchester gezwommen. Dorsman zwom op de eerste dag van de wedstrijden in Italië de limieten op de 100 schoolslag en de 100 rugslag. Ook op de overige afstanden zwom hij zowel in Lignano als in Sheffield diverse keren onder de daarvoor geldende limieten.

In het zeer grote internationale deelnemersveld heeft Dorsman nog verschillende ereplaatsen weten te bemachtigen (2x brons in Lignano en zilver en brons in Sheffield). Bij deze wedstrijden is het niet zo dat je alleen tegen zwemmers met dezelfde beperking strijd, maar dat je één overall klassement hebt van alle zwemmers, hetgeen de ereplaatsen nog meer waarde geven.

Doordat voorafgaand aan deze wedstrijden er twee zeer zware trainingsweken waren geweest, vielen de gezwommen tijden iets tegen, maar toch nog voldoende om de limieten te behalen. Daarnaast heeft Dorsman zich een aantal weken geleden tijdens de krachttraining geblesseerd aan beide polsen, waardoor hij ook niet optimaal kan presteren. Toch kan hij zeer tevreden zijn dat hij zijn doel nu al behaald heeft: hij heeft alle 7 behaalde limieten nu voor dit WK behaald.

De komende periode staat in het teken van de voorbereidingen voor de Eindhoven Qualification Meet (EQM) welke van 6 t/m 9 april in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven worden gehouden.