Afbeelding
Foto:

Stiltewandeling

H.I.Ambacht - Op zaterdag 8 april a.s. vindt er in alle vroegte een wandeling plaats op de Algemene Begraafplaats aan de Achterambachtseweg. Doel is om iedereen die stil wil staan bij leven en dood perspectief te bieden.

De wandeling duurt een half uur waarbij pauzes worden ingelast voor onder andere bijbellezing en muziekspel. Alle deelnemers krijgen een roos uitgereikt om bijvoorbeeld neer te leggen bij het graf van een geliefde. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om te herinneren en te rouwen, maar ook om tekenen van hoop en nieuw leven te ontvangen. Juist in het Paasweekend wordt herdacht dat de dood niet het laatste woord heeft.

Iedereen is van harte welkom ongeacht geloofsovertuiging. Belangstellenden worden uitgenodigd om 08.00 uur aanwezig te zijn. Aanmelding vooraf is niet nodig. Na afloop van de wandeling staat er koffie klaar in het rouwcentrum en is er gelegenheid om na te praten. 

Ieder jaar wordt de wandeling als positief ervaren, omdat mensen bemoedigd worden en een luisterend oor vinden als ze over het verlies van een geliefde willen praten.  

Afbeelding
Afbeelding
Single red rose on white background