Afbeelding
Foto:

Reeën

Gracieus en schuw, dat zijn reeën allebei. Deze beschermde dieren leven in en bij het duingebied van Voorne en doen het daar goed. Wanneer ze in aanraking komen met de mens loopt het soms minder goed af. Hoe kunnen we onbedoeld dierenleed voorkomen?

Wandelen met de hond
Wandelen in een natuurgebied is heerlijk voor jou en je trouwe viervoeter, maar lijn hem aan. Op sommige plaatsen is dit verplicht. Is loslopen toegestaan, houdt je hond dan in de buurt en onder controle. Loslopende honden en wild gaan namelijk niet samen. Honden jagen reeën op. Die zijn vaak sneller maar kunnen zich doodlopen tegen een boom of hek. Of ze krijgen een hondenbeet, die gaat ontsteken waarna ze alsnog sterven.

Reekalfjes
In april, mei en juni worden reekalfjes geboren. Het duurt zo’n vier weken tot jonge reekalfjes sterk genoeg zijn om hun moeder te volgen. Tot die tijd gaat de reegeit er alleen op uit om voedsel te halen. De reekalfjes wachten op haar op een beschutte plek. Vindt u een reekalfje? De moeder is bijna altijd waakzaam in de buurt. Maar ze zal het kalfje verstoten als u het aanraakt.

Doe jij mee, samen beschermen we het ree?
Dank je wel, ook namens onze partners Staatsbosbeheer, gemeente Voorne aan Zee, Wildbeheereenheid Voorne, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Recreatieschap Voorne-Putten en Vereniging Het Ree en Vereniging Natuurmonumenten.