Afbeelding

IFC na winst bij Zwaluwe dicht bij kampioenschap

H.I.Ambacht - Met een 0-2 uitoverwinning maakte IFC niet alleen een einde aan de reeks van 14 ongeslagen thuiswedstrijden van Zwaluwe, maar is het kampioenschap in de 3e klasse C ook zeer dicht genaderd. Volgend week zaterdag 1 april zou het al zover kunnen zijn.

Door de harde wind over de breedte van het veld was goed voetbal moeilijk en werden er in de eerste helft door beide teams weinig kansen gecreƫerd. Na een half uur spelen kwam IFC bij een corner wel goed weg toen Noah de Neijs op de doellijn redding bracht.

In de tweede helft had IFC nadrukkelijk het initiatief in handen met als drijvende kracht Perry van Eijken. Een zestal kansen en mogelijkheden leidde nog niet tot een doelpunt. Een kwartier voor het eind stoomde Van Eijken nog eens op en zijn voorzet werd door Michael Slingerland bij de 2e paal binnengelopen 0-1. Enkele minuten voor het einde was het Mitchel Ott die voor de 0-2 eindstand zorgde.
Volgende week zaterdag speelt het ongeslagen en slechts twee verliespunten tellende IFC om 15.00 uur thuis tegen DFC, terwijl de nummers 2 Groote Lindt en 3 Internos elkaar ontmoeten.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mitchel Ott, Jochem Touw (46. Yannick Jansen) en Noah de Neijs.