Groeneveld Fietsen is official dealer van de fietsenmerken Gazelle, Koga, Sparta, Batavus, Urban Arrow, Dutch-ID en Cortina
Groeneveld Fietsen is official dealer van de fietsenmerken Gazelle, Koga, Sparta, Batavus, Urban Arrow, Dutch-ID en Cortina

Groeneveld Fietsen
Het ultieme gevoel van vrijheid

Zwijndrecht - De lente lonkt en het wordt weer warmer buiten. Een mooie periode om de auto vaker te laten staan en meer op de fiets te springen. Fietsen zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid! Bij Groeneveld Fietsen in Zwijndrecht hebben ze een groot assortiment aan fietsen en accessoires en helpen ze je graag op weg om iets passends uit te kiezen. Van trendy sportfietsen, mooie stadsfietsen en moderne E-bikes tot handige bakfietsen.

“Als de zon weer meer gaat schijnen zie je meteen dat het drukker wordt. De afgelopen maanden hebben we al meer fietsen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar en dan moet het hoogseizoen nog beginnen”, vertelt een stralende Leo Lekkerkerker, bedrijfsleider bij Groeneveld Fietsen. Sinds begin 2022 runt hij, samen met zijn collega’s, de Zwijndrechtse fietsenzaak. “Hiervoor werkte ik 19 jaar bij Ames, onderdeel van Amega Groep. In het begin was het even schakelen van auto’s naar fietsen, maar deze branche is zo leuk en uitdagend. Met een klein team van 5 gepassioneerde medewerkers bedienen wij dagelijks onze klanten en proberen wij hun wensen te vertalen naar het juiste product. Naast de verkoop van fietsen en accessoires, verzorgen wij ook het onderhoud en sluiten we verzekeringen af.”

Groeneveld Fietsen is official dealer van de fietsenmerken Gazelle, Koga, Sparta, Batavus, Urban Arrow en Dutch-ID. Sinds kort is daar het merk Cortina aan toegevoegd. “Koga en Gazelle zijn belangrijke merken”, vertelt verkoper Bas. “Koga fietsen worden altijd met de hand in elkaar gezet door 1 monteur. Maar ook Gazelle maakt al meer dan 130 jaar fietsen en zijn goed op het gebied van innovatie en kwaliteit. Daarnaast zijn de fietsen van Urban Arrow niet aan te slepen. Ze komen vanuit het hele land langs om deze populaire bakfietsen op te halen.” In de winkel staan inmiddels alweer een aantal nieuwe fietsen klaar om afgeleverd te worden en dat wordt alleen maar meer richting de zomer. “De afgelopen week hebben we zelfs ’s avonds doorgewerkt om alles voor elkaar te krijgen. We doen alles voor een stralende glimlach bij de klant. Service staat hoog in het vaandel.”

Bij de fietsenzaak zijn alle medewerkers allround inzetbaar en gaan zij meerdere keren per jaar op training. Jolanda regelt de administratie en monteurs Simon en Manuel zorgen voor het onderhoud van de fiets. Simon is al 12 jaar een vast gezicht in de zaak. “Mijn vader was fietsenmaker en ik zat altijd bij hem in de zaak te sleutelen en dat doe ik hier ook graag. Met veel plezier onderhoud en repareer ik alle soorten fietsen. Ik vind het geweldig om de nieuwste snufjes onder de knie te krijgen, een E-bike was er vroeger nou eenmaal niet. Het is belangrijk om sowieso 1 keer per jaar voor een grote onderhoudsbeurt langs te komen voor het behoudt van je fiets”.

Groeneveld Fietsen is sinds 3 jaar onderdeel van Amega Groep. Dit moederbedrijf verbindt meerdere bedrijven zoals o.a. Ames, Mulder en Van Mill, die actief zijn in de automotive branche, aan elkaar. “En daar plukken wij ook de vruchten van. Op deze manier hebben we iets meer te besteden en kunnen daardoor groter inkopen. Hierdoor hebben we altijd voorraad waardoor de klant snel kan fietsen en er geen lange levertijd is.”, stelt Leo. “Samen met andere aangesloten bedrijven kunnen we onze krachten bundelen. We kunnen ook zakelijke leasefietsen aanbieden. De leasefiets of ‘fiets van de zaak’ mag door de werknemer, naast woon- werkkilometers, onbeperkt privé gebruikt worden. De bijtelling bedraagt 7% over de consumentenadviesprijs. De werkgever of de werknemer betaalt hierbij een vast leasebedrag per maand. Bijkomend voordeel: de kosten zijn goed budgetteerbaar en er zijn geen verrassingen achteraf! Het is de missie van Amega om klanten te begeleiden bij de transitie naar duurzame mobiliteit en daar dragen wij als Groeneveld Fietsen graag ons steentje aan bij. Met elkaar goed op weg!”

 v.l.n.r. Simon, Leo, Manuel en Bas
Afbeelding
Afbeelding