Erik Jan Bosselaar (links) en Tim Sweben (rechts) flankeren winnaar Arjan Huiden (midden), Albert van Beek en Esmee van Marwijk.
Erik Jan Bosselaar (links) en Tim Sweben (rechts) flankeren winnaar Arjan Huiden (midden), Albert van Beek en Esmee van Marwijk.

Tafeltennisvereniging Shot is hot

Lokaal

De Zwijndrechtse tafeltennisvereniging Shot ‘65 verkeert in een bloeifase. Afgelopen zaterdag vormde de door de club groots georganiseerde Open Zwijndrechtse Kampioenschappen daarvan het levende bewijs. Maar liefst 126 deelnemers streden op 21 speeltafels in verschillende, naar licenties, ingedeelde klassen, om de te vergeven titels. Plaats van handeling: een druk bezette Walburghal.

Kinderen van de club
„Een unicum,” stelt, de inmiddels bijna 9 jaar als voorzitter van Shot ‘65 fungerende Erik Jan Bosselaar, duidend op die overweldigende deelnemersbezetting. Gepassioneerd vertelt hij over de bevlogenheid die zijn club momenteel in alle geledingen uitstraalt: „De afgelopen periodes hebben we behoorlijk wat bestuurswisselingen gekend. In één jaar zijn er maar liefst vier nieuwe bestuursleden toegetreden. En allemaal kinderen van de club. Met fris elan, veel enthousiasme en bereidwilligheid geldt onder meer dit grandioos opgezette toernooi als passende beloning voor de vele voorbereidende arbeid.”

Trots
„Ik ben hartstikke trots met het teamwork binnen ons huidige bestuur,” weet Bosselaar. „Vergeet niet dat Shot zo’n 15 jaar geleden tot één van de grootse tafeltennisverenigingen van ons land behoorde met circa 150 leden. Met de drive dankzij onze leden en de ververste bestuurlijke geestdrift heeft Shot de ingezette dalende tendens qua leden weer een boost kunnen geven naar de huidige 70.”

‘Toppie Zwijndrecht’
Al ruim 20 jaar dient de Walburghal als vaste accommodatie voor de tafeltennisspelers. Op de vrijdagen zijn bij ‘sport-overdag’ de 55-plussers welkom die tegen betaling hun partijtjes kunnen spelen. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt. Op de maandagavonden zijn de verenigingsavonden van kracht. „Kom gerust eens langs want er zal altijd iemand aanwezig zijn die je dan bij de hand neemt,” prijst Bosselaar de mogelijkheden bij zijn club aan.
Nieuwe beleidsplannen leidden inmiddels ook tot een bredere huisvesting om nog meer jeugd- en seniorenleden een speelterrein te bieden. Via het zogeheten ‘toppie Zwijndrecht’ heeft Shot zich onlangs ook gepromoot om bij kinderen het spelletje aantrekkelijk uit te dragen. Bosselaar besluit met een effectvolle oneliner: „Ik zeg altijd, bijna iedereen kan wel pingpongen, maar bij TTV Shot proberen wij je te leren tafeltennissen.”

Arjan Huiden winnaar ‘Open Zwijndrecht’
Shot ‘65 toernooi commissaris Tim Sweben, opvolger, van de eveneens succesvolle Levent Akkaya, (nu actief als assistent) over het record aantal inschrijvingen voor de ‘Zwijndrecht Open’: „Ik had mezelf best wel druk opgelegd om mijn eerste toernooi te laten slagen. Alle clubs in de afdeling west heb ik gemaild. Maar de inzet van Mae van Hees en Vladimir Hazeleger om deelnemers voor dit toernooi te interesseren was ook essentieel. Bovendien was het belangrijk om interessante spelers te vinden uit de semi of top van Nederland. De maar liefst 38 ingeschreven verenigingen (waaronder 20 divisie clubs) brachten spelers van een niveau dat we zelden hebben gezien op dit toernooi”.

De recreatieve klassen (62 spelers) duelleerden in de morgenuren en ‘s middags bekampten de topklassen elkaar (64 spelers).
Van poule, via knock-out naar halve- en finale. Veel klassen dus en veel bekers. Uiteindelijk bleek het geen toeval dat de top-3 van de hoogste klassen ook met de hoogste eer gingen strijken.
De ‘grand’ finale (licentie A t/m D) tussen Arjan Huiden (eredivisie, 43e van NTTB ratinglijs Nederland van club Taverzo) en eigen Shot ‘65 thuisspeler Albert van Beek (108e) leverde zinderende momenten op inclusief enkele staande ovaties vanuit een drukbevolkte sporthal. Huiden trok uiteindelijk, na een zwaarbevochten 3-1 zege, de titel OZK 2023 naar zich toe. Esmee van Marwijk (eredivisie dames, 13e van Nederland van club Scylla) eindigde als derde.

Tekst: Henk Sterkenburg

Shot '65 speler Albert van Beek in opperste service-concentratie.