Een industriële en tegelijkertijd warme uitstraling. Foto: Leo van Teeffelen
Een industriële en tegelijkertijd warme uitstraling. Foto: Leo van Teeffelen Foto:

Een uniek restaurant op het Veerplein

Tekst: Jan O’teur

Zwijndrecht - Op 3 mei opende het nieuwe restaurant Best By Q op het Veerplein 31 in Zwijndrecht voor het eerst de deuren voor haar gasten. Het Veerplein in Zwijndrecht is daarmee een BBQ en Grillrestaurant rijker met een nieuw concept dat je nergens anders in de Drechtsteden vindt. De moeite van het proberen meer dan waard!

Dat ontbrak er nog
Willem van der Heijden is als eigenaar van restaurant & wijnbar WiQui bekend en ervaren in de horeca. En dat zelfde geldt ook voor mede-eigenaar Wim Weers, die onlangs nog Tante Lies aan het Veerplein opende. Beide mannen kwamen al pratend tot de conclusie dat er op horecagebied nog iets ontbrak in de Drechtsteden. En dat gat in de horacamarkt hebben ze nu met Best By Q ingevuld. 

Volledig verbouwd en vernieuwd
Veerplein 31 was voorheen een fonduerestaurant. Daar zullen de toenmalige bezoekers nog maar bar weinig van terug herkennen, want het interieur en de keuken zijn grondig verbouwd en vernieuwd. Ook het sanitair is volledig vernieuwd, het ziet er gewoon keurig uit. Aan de raamkant staan tafels met hoogzitters die zelf ook weer op een verhoogd gedeelte op fraai tapijt staan. En verder ronde, vierkante en rechthoekige tafels met comfortabele stoelen, die op een ook al gloednieuwe hardhouten vloer staan. Slim is een extra brede bar, zodat ook daaraan lekker gegeten kan worden. In totaal is er binnen plaats voor 78 gasten, op het terras kunnen 40 tot 50 gasten terecht. Verder is er een open keuken waardoor de geur van al het lekkers u al tegemoet komt. De combinatie van ruwe baksteen, veel planten en een sfeervolle aankleding geeft het restaurant een industriële en tegelijkertijd warme uitstraling.

Kenmerkend voor Best By Q
Kenmerkend voor Best By Q is dat er vlees en vis voor u wordt bereid op een unieke wijze. In de keuken zien we een barbecue die met uitsluitend kwaliteitshoutskool wordt gestookt. Dit zorgt voor een onovertroffen smaak van de erop klaar gemaakte producten. Daarnaast staat een stoof, die uitsluitend met hout wordt gestookt. Ideaal voor het bereiden van stoofpotjes, suddervlees, grootmoeders runderlappen, haché, garnaaltjes, enz. Er komt in Best By Q dus geen elektriciteit of gas aan te pas bij de bereiding van de producten. De T-bone, ribeye of ossenhaas op de kaart, om er maar een paar te noemen, komen van runderen uit Zuid-Amerika, Australië of Holland. Verder zijn er verschillende soorten vis, is er een uitgebreide dessertkaart en zijn er vele lekkere koffiesoorten. En er is een wijnhoek met uitsluitend kwaliteitswijnen.

Het keukenteam
Het keukenteam met gekwalificeerd personeel staat onder de enthousiaste leiding van chefkok Jesper Nuijten. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar bij bekende horecagelegenheden in binnen- en buitenland voldoende ervaring opgedaan om u een prima culinaire avond te bezorgen. Het keukenteam kan overigens best nog wat extra krachten gebruiken. Dus als u er wat voor voelt om u bij het keukenteam van Jesper of bij het bedieningsteam aan te sluiten bent u van harte welkom!

Praktisch
Of je nu in je eentje, met zijn tweetjes, met familie of een vriendenclub bent, je bent van harte welkom. Maar dat geldt ook voor bedrijfsborrels, feestjes en partijen! In alle gevallen is reserveren sterk aanbevolen. Afhalen is niet mogelijk. Het restaurant is nu vijf dagen per week geopend. Zodra het team verder is versterkt, zal Best By Q zeven dagen per week opengaan. Het restaurant is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Openingstijden
Maandag & dinsdag: Gesloten
Woensdag: Vanaf 17.00 uur
Donderdag: Vanaf 17.00 uur
Vrijdag: Vanaf 17.00 uur
Weekend: Vanaf 17.00 uur

Contactgegevens/reserveren
Adres: Veerplein 31, Zwijndrecht
Mailadres: info@bestbyq.nl
Telefoon: 078 – 7802368
Website: www.bestbyq.nl