Afbeelding
Foto:

Bijzondere workshops Absoluut Talent op SOL De Watervlinder

H.I.Ambacht - Bij SOL Ambacht worden we met de dag beter in het vaststellen van het talent van ieder kind en weten we steeds meer een passend aanbod te bieden gedurende de hele dag. SOL Ambacht wil het beste uit kinderen halen en aandacht voor talentontwikkeling speelt daarbij een belangrijke rol.

Wanneer kinderen de ruimte krijgen om hun talenten te etaleren en te ontwikkelen, zitten zij beter in hun vel en kunnen zij al vanaf jonge leeftijd vaardigheden uitbouwen waar zij hun verdere leven profijt van hebben. Het door SOL Ambacht zelf ontwikkelde programma ‘Absoluut Talent’ biedt hier alle mogelijkheden voor. Sportieve, slimme, creatieve, handige en ‘groene’ kinderen kunnen alleen of samen volop aan de slag met verschillende activiteiten.

Sinds dit schooljaar organiseren SOL medewerkers Patricia van der Pluijm en Dennis van Kooten Absoluut Talent-workshops op SOL De Watervlinder, een aanbod waar kinderen zelf kunnen kiezen wat ze willen leren, ervaren en doen! Dit aanbod is op basis van de 5 domeinen binnen Absoluut Talent.

Alle kinderen van SOL De Watervlinder gaan drie weken achter elkaar naar de Absoluut Talent-lokalen op Druivengaarde 3. Deze lokalen zijn speciaal ingericht voor de activiteiten van Absoluut Talent. Zo heb je hier een ‘Ontwerp-lab', een ‘Crea-lab', een ‘Kunstatelier', een ‘Graffiti-terras', een ‘Kook-lab, een ‘Print-lab’ en een ‘Muziekkamer’.

In drie workshops van 75 minuten krijgen de kinderen de kans om verschillende talentdomeinen te ontdekken. De kinderen mogen zelf kiezen welke workshops ze graag zouden willen doen. In het aanbod bieden wij workshops aan die onze kinderen uitdagen en waarin ze nieuwe vaardigheden leren.

Zo zijn de volgende activiteiten aangeboden: graffiti spuiten, 3D printen, sleutelhangers bewerken met een houtbrander, ukelele les, bibberbeestjes maken, kunst maken van de Aboriginals, koken en kunst met textiel.