Burgemeester, wethouder van Duurzaamheid en het lokale bestuur voor Fairtrade. Foto: Cees van Meerten
Burgemeester, wethouder van Duurzaamheid en het lokale bestuur voor Fairtrade. Foto: Cees van Meerten Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Fairtrade week ook in Hendrik-Ido-Ambacht

H.I.Ambacht - Namens het landelijk bestuur van Fairtrade mochten wij(lokaal bestuur Fairtrade) aan de Burgemeester en de voor Fairtrade verantwoordelijk wethouder een pakket met Fairtrade producten aanbieden.

Dit in het kader van de Fairtrade week
Zowel de Burgemeester als de wethouder zijn verheugd dat Fairtrade in Hendrik-Ido-Ambacht inmiddels een begrip is geworden en moedigen de inwoners aan zoveel mogelijk van deze producten te kopen.

Binnen de gemeente Hendrik -Ido-Ambacht is het inkopen van Fairtrade producten voor veel ondernemers, winkeliers, verenigingen , kerken en zeker het kopen van Fairtrade producten een begrip geworden.

Met het kopen van Fairtrade producten steunen we de boeren en ondernemers in zuidelijke landen opdat zij de inkomsten krijgen waar zij recht op hebben en zo een goed bestaan hebben met hun naasten. Dat is niet het enige wat belangrijk is om Fairtrade te steunen. Hiermee zorgen wij met elkaar ook dat de kinderarbeid tot een minimum te beperkt wordt.

Zo ziet u door gericht uw boodschappen te doen en te kijken naar waar de producten vandaan komen dat u een kwalitatief goed product heeft en uw medemens steunt in hun dagelijkse behoefte.

Dit is een echte win win situatie. Op de foto ziet u onze Burgemeester en wethouder van o.a. duurzaamheid. Nogmaals zij ondersteunen en stimuleren de ontwikkeling van Fairtrade in ons dorp. Het lokale bestuur voor Fairtrade bestaat uit de heer Floor van de Velde voorzitter, de Heer Peter Libregts secretaris en Marijke Gommans-Dane penningmeester.

Zij gaan gesprekken aan met ondernemers en winkeliers om hen over te halen Fairtrade producten in hun assortiment toe te voegen. Dit is zeker niet zonder succes, eind van 2023 hopen wij dat er voldoende bedrijven, verenigingen, scholen en kerken zijn gecertificeerd. Wij rekenen erop dat de bordjes ”FAIRTRADE GEMEENTE” dan bij de toegangswegen van Hendrik-Ido-Ambacht staan als herkenning van een gecertificeerde Fairtrade gemeente.

Wij houden u hiervan op te hoogte en hopen dat Fairtrade in Hendrik-Ido-Ambacht een begrip blijft.