Afbeelding
Foto:

Tentoonstellingen en lezing

Hebt u de leerzame tentoonstelling over 'De vlascultuur in en om Ambacht' al bezocht? Velen gingen u voor. En de reacties van de bezoekers waren heel positief. Het is de moeite waard om van dit belangrijk stukje Ambachtse geschiedenis kennis te nemen. Ook uit omliggende gemeenten kwam men op de tentoonstelling af. Nog te bezoeken tot 17 juni a.s. op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag.

Na 17 juni hopen we een nieuwe expositie in te richten met (schilder-)werk van Ambachtse kunstenaars. Deze begint op 1 juli. In de volgende editie van 'Nieuws uit Den Brommert' kunt u hier meer over lezen. In het najaar staat een tentoonstelling' gepland over een actueel onderwerp. Nu al nieuwsgierig? Houdt u deze rubriek in De Brug dan bij. 

Onlangs las u hier een oproep voor interessante collecties verzamelingen. We hopen begin 2024 een expositie in te richten over 'Het verzamelen'  Verzamelde u vroeger (of nu nog) iets en hebt hiervan een mooie collectie aangelegd? Wilt u ook anderen kennis laten nemen van uw verzameling.? We hebben al diverse interessante reacties gehad, maar hebben nog wat ruimte. (Reacties: 06-22130438)

Lezing 
Op dinsdag 6 juni a.s. kunt u in de bovenzaal van Den Brommert een lezing bijwonen over het verleden, het heden en de toekomst van de vlascultuur. Rijsoordenaar Koos van Nes kan u hierover boeiend vertellen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Opgave vooraf is gewenst via info@historhia.nl. Leden gratis, niet-leden betalen € 2,50, inclusief koffie/thee.

Oranjebraderie
Velen hebben onze kraam tijdens de oranjebraderie bezocht. Allen die ons met het kopen van drop, chocolade, snoepjes of een interessant boek gesteund hebben, hiervoor hartelijk dankt. Dezelfde producten als van de braderie zijn ook in ons cadeauwinkeltje te koop. Vergeet u het uitgebreide assortiment exclusieve theesoorten niet, waaronder de speciale vlassersmelange!

Historisch Genootschap

Arie Verhoeven