Afbeelding
Foto: Jan O’teur

Scooter rijdt door na aanrijding met voetgangster

Lokaal

Afgelopen donderdag 18 mei is omstreeks 13.45 uur een 73-jarige voetgangster op het De Hoogenbergpad in het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht door een scooter aangereden en met een gebroken enkel en een zware hersenschudding naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De scooter, die deel uit maakte van een grote groep scooterrijders reed zonder zich om het slachtoffer te bekommeren door.

Het slachtoffer was met haar zoon op het De Hoogenbergpad, een fietspad, dat vanaf de Hendrik IJdenweg bij de stoplichten door het recratiegebied naar de Achterambachtseweg loopt, op weg naar de begraafplaats voor een bezoek aan het graf van haar man, toen zij door een scooterrijder van achteren werd aangereden. De scooterrijder kwam ook ten val, maar stapte, zonder naar het slachtoffer om te kijken, direct weer op zijn scooter en ging er ijlings vandoor, de groep scooterrijders, die waren doorgereden, achterna. De zoon van het slachtoffer mankeerde gelukkig niets, maar was wel erg geschrokken. 

De groep van zo’n 50 scooterrijders is volgens de politie niet onbekend. Ze komen in wisselende samenstelling regelmatig bij elkaar. Niet alleen in Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook in andere delen van het land. Ze verzamelen meestal op industrieterreinen, waar ze rondhangen en hun scooters showen. De politie neemt de zaak hoog op. Het verlaten van een plaats ongeval is namelijk een misdrijf. 

De politie zoekt dan ook getuigen. Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren of er beelden van hebben, wordt gevraagd om contact op te nemen met de afdeling Opsporing van het Team Verkeer van de politie-eenheid Rotterdam. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Tekst en foto: Jan O’teur