Dolle vreugde bij de jongens en meiden van de groepen 7 en 8 van SOL De Bron. Foto: Ruud van der Wel
Dolle vreugde bij de jongens en meiden van de groepen 7 en 8 van SOL De Bron. Foto: Ruud van der Wel Foto: Ruud van der Wel

Boys and girls groepen 7/8 van SOL De Bron plaatsen zich voor districtfinale schoolvoetbal

Lokaal

De jongens en meiden van de groepen 7 en 8 van SOL De Bron, de nieuwe naam van SOL Admiraal Krommeweg, hebben enkele weken geleden al laten zien dat zij lekker kunnen voetballen. Tijdens het plaatselijke schoolvoetbaltoernooi werd afgerekend met alle andere scholen van ons dorp. En dus een plaatsing voor de regionale finale. De jongens en meiden van de groepen 8 van SOL De Bron hadden geluk, want deze regionale finale vond ook plaats bij ASWH. 

Bij de meiden was het verschil wel duidelijk. In een poule van zeven moesten er maar liefst zes wedstrijden van een kwartier worden gespeeld. Het was eigenlijk alleen de kampioen van Zwijndrecht, De Impuls, die het onze meiden moeilijk maakte. Maar ook deze spannende wedstrijd werd gewonnen. Met zes overwinningen hebben de meiden zich geplaatst voor de districtfinale, die op 31 mei in Eindhoven wordt gespeeld. Dit team, onder leiding van juf Daisy en moeder Andrea, gaat in Eindhoven zeker weer voor de winst. Daar is een ticket voor de landelijke finale te verdienen.

Voor de jongens was het pad richting Eindhoven minder geplaveid. De eerste twee wedstrijden werden gelijk gespeeld. Je zag hangende koppies, maar meester Koen wist ze toch weer op te beuren. Drie overwinningen volgden. Maar in de laatste wedstrijd zat het weer tegen en werd gelijkgespeeld. Dus niets meer in eigen hand. Concurrent De Toermalijn uit Zwijndrecht moest de laatste wedstrijd nog winnen. Bij een overwinning zouden beide teams evenveel punten hebben en zou het doelsaldo doorslaggevend zijn. De leerkrachten van SOL De Bron hadden al stiekem gerekend en De Toermalijn mocht maar met 1-0 winnen. Anders was het voor de Bronners gedaan zijn. En het geluk was aan onze zijde, want tweemaal stond paal en lat een doelpunt van de Zwijndrechtenaren in de weg voor een tweede doelpunt. Het werd 1-0. Dus ook een gelijk doelsaldo en daarom ging de derde spelregel in werking: het hoogst aantal gescoorde doelpunten. En dat was in het voordeel van SOL De Bron. Onze boys hadden twaalf keer gescoord en de mannen van de Toermalijn tien keer. Dus ook een golden ticket voor de districtfinale in Eindhoven voor deze kanjers. Meester Koen zal zijn team in Eindhoven wijzen op de kleine foutjes die gemaakt zijn en vol gaan voor de punten.