Afbeelding

Ontdek de bijzondere kas van Bibliotheek AanZet in Cascade

Lokaal

In de entreehal van Cascade kun je voortaan genieten van gratis luisterboeken! Je kunt ze beluisteren in de speciale kas van Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht. Hoe werkt het? Neem plaats in de kas, zet de koptelefoon op, kies een luisterboek en droom weg bij een goed verhaal. Wil jij het ook proberen? Kom snel langs en ontdek de luisterkas.

Feestelijke opening
Op woensdag 20 maart is de luisterkas van de bieb officieel geopend door de fractie van de PvdA, die de kas hebben gesponsord. Zij wilden graag bijdragen aan een unieke bezoekerservaring waarbij leesplezier en leesbevordering centraal staat.

De bibliotheek is ontzettend blij met de luisterkas. Renate Giesbers, rayonmanager bij Bibliotheek AanZet, vertelt: “We willen dat iedereen zich welkom voelt bij de bibliotheek! Een plek waar je heen gaat als je vragen hebt, iets wil leren, creatief bezig wil zijn of gewoon even wil verblijven. Maar ook zeker een plek waar je plezier kunt beleven of  even wil ontspannen. Wij proberen onze bezoekers op verschillende manieren te inspireren op het gebied van lezen, leren en doen. Dit doen wij mede met hulp van lokale en regionale partners. We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze gift! De kas staat symbool voor groei, ontwikkeling en bloei. Iedereen die de luisterkas bezoekt, is een verhaal rijker. Het is echt een blikvanger in de hal van Cascade en maakt bezoekers hopelijk nieuwsgierig naar nog meer verhalen. En niet te vergeten, je creëert ook even een rustmomentje voor jezelf.”

Alle steun aan de bieb is welkom
De bibliotheek helpt mensen om zich te blijven ontwikkelen, zodat iedereen kan #meedoen aan de samenleving. Via subsidies en giften van zakelijke partners en particulieren kan de bibliotheek blijven groeien in haar aanbod en diensten.

Op deze manier is ook Het Geheugenkabinet mogelijk gemaakt in Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht. Het Geheugenkabinet is een plek in de bieb waar allerlei materialen over het geheugen te vinden zijn: boeken, romans, films en spellen. Maar ook vind je er informatie over dementie en over het verlenen van mantelzorg. De bibliotheek organiseert hieraan gekoppeld ook gratis inloopspreekuren voor hulpvragen, steun, ontmoeting en tips.

Dankzij de externe financiële steun aan Bibliotheek AanZet komen kinderen in aanraking met taal en leesplezier, kunnen jongeren en volwassenen gratis (digi)taallessen volgen en anderen ontmoeten, heeft iedereen toegang tot kennis en informatie, zorgen diverse activiteiten voor creatief vermaak, en nog veel meer.      

Iedereen mag een steentje bijdragen! Wil jij ook ‘vriend van de bieb’ worden? Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekaanzet.nl/steun-de-bieb

Vernieuwde entreehal Cascade
De luisterkas maakt deel uit van de vernieuwde entreehal in Cascade: een warme huiskamer met fijne lees- en speelelementen voor jong en oud. Het is een eerste stap naar de grote verbouwing van Cascade die gepland staat in 2025.

Stichting Cascade, Bibliotheek AanZet, het Sophia Sociaal Team en andere externe partners komen in het nieuwe ontwerp nog beter samen en met elkaar vormen ze het culturele hart van Ambacht. Een bruisende en inspirerende plek waar je je thuis en welkom voelt. Waar je anderen ontmoet of iets voor jezelf kunt doen. Cultuur, kunst, onderwijs, informatie, plezier, advies en ondersteuning. Je vindt het allemaal in het nieuwe Cascade! Benieuwd naar de toekomstplannen? Ga naar www.stichting-cascade.nl/toekomstplannen-cascade  

Over Bibliotheek AanZet
Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Je kunt daarom bij Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van - De bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen. Ontdek meer op www.bibliotheekaanzet.nl