Afbeelding

45ste editie Verkerkloop

Zwijndrecht - De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Met 3500 individuele deelnemers waarvan 1200 scholieren en meer dan 80 meelopende bedrijven is de Verkerkloop sinds 1973 uitgegroeid tot het grootste hardloopevenement van Zwijndrecht. Georganiseerd door Verkerk Groep BV uit Zwijndrecht om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen met als missie om Zwijndrecht en omgeving gezonder te krijgen én te houden.

Sportief en gezellig hardloopevenement
De 45ste editie van het hardloopevenement vindt plaats op woensdagavond 15 mei 2024 en zal plek bieden aan 3500 hardlopers van jong tot oud. Ook dit jaar beloven we er weer een sportief en gezellig hardloopfeest van te maken. Deze jaargang van de Verkerkloop zal traditiegetrouw bestaan uit het Zwijndrechts Scholenkampioenschap voor deelnemende basisscholen en de 5 en 10 kilometerloop voor individuele hardlopers. Meer informatie is te vinden op www.verkerkloop.nl en op www.facebook.com/verkerkloopzwijndrecht.

Bedrijvenloop
Samen met je collega's 5 of 10 km als team hardlopen en na afloop gezellig napraten over jullie prestaties. Onze Bedrijvenloop is een must voor sportieve organisaties! De inschrijving hiervoor bedraagt € 225 voor een team van 4 personen. Bij het inschrijven van meer dan twee teams ontvangt u korting op het inschrijfbedrag. Meer informatie is te vinden via https://www.verkerkloop.nl/ . Inschrijven kan via https://www.verkerkloop.nl/inschrijven-/. De opbrengst van de bedrijvenloop gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Goede doel van de Verkerkloop 2024
Bij de Verkerkloop is het gebruikelijk dat er ieder jaar een goed doel wordt uitgekozen waar de opbrengst van de Bedrijvenloop aan besteed wordt. Verkerk kiest in overleg met Rotary de Zwijndrechtse Waard (de organisator van de Bedrijvenloop) zo’n doel. Meestal betreft het een lokaal project in Zwijndrecht of directe omgeving. Voor 2024 is het goede doel ‘Het Fort’.

Het Fort is een stichting met meerdere vestigingen in Nederland die nu ook een locatie in Zwijndrecht opent en zich richt op kinderen die in sociaal economische kwetsbare gezinnen opgroeien en te maken hebben met armoede. Relevant is te vermelden dat Zwijndrecht in 2019 op plaats 16 stond voor wat betreft armoede in een gemeente. Ook is er een duidelijke koppeling met kindermishandeling waar Zwijndrecht nog hoger gerangschikt staat.

Sponsoring 
Het is ook mogelijk om de Verkerkloop en het goede doel te ondersteunen. Hiervoor is een speciaal sponsorpakket samengesteld. Meer informatie is te verkrijgen via info@verkerkloop.nl