Drukke tijden voor Rotary-leden

Regio - Het ondersteunen van goede doelen en initiatieven in de regio Zwijndrechtse Waard is een speerpunt van Rotary. De leden van de lokale Rotaryclub hebben in de afgelopen week zich weer hiermee verdienstelijk gemaakt en staan voor een paar nieuwe projecten in de komende weken.

Tijdens de landelijke actie NL Doet op 15 en 16 maart waren Rotary-leden actief bij de Ambachtse Muziekschool om de lokalen op te frissen en de instrumenten schoon te maken en te repareren. Ook waren leden actief bij de High Tea voor eenzame bewoners in de wijk Walburg in Zwijndrecht en werden in het Waalbos tussen Heerjansdam en Rijsoord door leden vleermuizenkasten opgehangen.

Komende zaterdag wacht een enorme klus in de Grote Kerk in Dordrecht, waar de Rotary-leden tekenen voor de organisatie van de Matthaus Passion die door het Bach Ensemble Amsterdam ten gehore wordt gebracht. Maar liefst 550 kaarten zijn al verkocht. Last minute bezoekers kunnen misschien nog terecht via www.klassiekemuziek.nl/MatthausDordrecht.

En over twee maanden is Rotaryclub Zwijndrechtse Waard weer in volle actie tijdens de 45ste Verkerkloop, die op 15 mei gehouden gaat worden. Bij dit grootste sportevenement van Zwijndrecht (ruim 2.500 deelnemers!)  organiseert Rotary de Bedrijvenloop. Bedrijven uit de regio kunnen dan teams van 4 personen inschrijven om deel te laten nemen als bedrijventeam. Er worden minimaal 100 bedrijventeams aan de start verwacht. De opbrengst dit keer gaat naar Het Fort, een organisatie die zich inspant om kinderen uit sociaaleconomisch kwetsbare gezinnen intensief te begeleiden om hen zelfvertrouwen en levensvaardigheden bij te brengen en hen op deze manier blijvend uit een situatie van armoede te halen.

Drukke tijden voor de Rotary-leden, die hiermee het motto van Rotary 'Serve above self' in de praktijk ten uitvoer brengen.