Afbeelding

Groot aantal nieuwe leden Seniorenbus in jubileumjaar 2022

Mens en Maatschappij

De populariteit van de Seniorenbus blijft toenemen. Tijdens de Coronapandemie kon de Seniorenbus enkele maanden geen ritten aanbieden aan haar gebruikers.

Toename aantal leden
De opstart na deze periode kwam geleidelijk op gang. Voor veel clubs en verenigingen zat de schrik er nog steeds goed in. De animo voor het organiseren van activiteiten voor senioren was afgenomen. Het vervoer van deur tot deur door de Senioren bus in Zwijndrecht en H.I. Ambacht groeit langzaam weer naar het oude peil.
In 2022 werden meer dan 70 nieuwe leden ingeschreven. Een aantal waar we trots op zijn omdat de afgelopen periode ook werd gekenmerkt door opzeggingen om verschillende redenen.

Ook in 2023 rijden we van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur met 4 bussen in de twee gemeentes, de 90 vrijwilligers doen dit belangeloos, met veel plezier en inzet. Hierdoor kunnen de leden voor een maandbedrag van €6,50 dagelijks ritten maken. De ritprijs worden betaald met een bon van € 0,77.

Proef Albert Schweitzer Ziekenhuis
Ook zijn we gestart met een proef voor ritten naar het ASZ in Dordrecht, de belangstelling hiervoor neemt geleidelijk toe. Hiervoor moeten 4 bonnen worden betaald. Een begeleider mag hierbij mee zonder lid te zijn van de bus.

Een dagdeel voor een ander bezig zijn
Een groep van 90 vrijwilligers zorgt er belangeloos voor dat de dienstverlening wordt uitgevoerd. Het contact met senioren helpt om het gevoel eenzaamheid tijdens de rit te verminderen. En dienst draaien bij de bus is gezellig en geeft een goed gevoel.

Als het je leuk lijkt je in te zetten voor de Seniorenbus bel dan met ons meldpunt 078 6196065, met een kop koffie bespreken we dan de mogelijkheden.