Sportfeest
Sportfeest

Terugblik Toppie events kerstvakantie

Sport

Toppie is een enthousiast team van sport- en cultuurcoaches voor kinderen in Zwijndrecht. Zij organiseren allerlei leuke sportieve activiteiten waaraan kinderen mee kunnen doen onder schooltijd én buiten schooltijd. Naast de activiteiten met de basisscholen is Toppie ook actief in het netwerk met lokale sportorganisaties. 

Jungle nieuwjaars sportfeest
Op woensdag 4 Januari was het eindelijk zo ver. Na lang wachten konden de kinderen die zich hadden aangemeld voor het Sportfeest eindelijk de Jungle in. Om 08:45 stond er in de versierde gang van de Develhal een grote rij om te worden aangemeld voor het spectaculaire Sportfeest. Wie wilt nou niet het nieuwe jaar beginnen met een knallend sportfeest?
Om 09:15 begon het fantastische feest na een openingspraatje van een Toppiecoach. De zaal was opgedeeld in 3 delen. In hal 1 was er een geweldige grote jungle stormbaan te zien waar de kinderen overheen konden stormen als echte tijger in de jungle. Verder kon de kinderen nog kokosnoten vangen, tijgeren onder de camouflage netten door, het mollenspel spelen en limbodansen. In zaal 2 en 3 waren er heel de dag verschillende verenigingen aanwezig die de kinderen spectaculaire clinics gaven. Zo was er voor de kinderen de kans om nieuwe sporten te leren kennen zoals: Honk en Softbal ( HSV Zwijndrecht ) Twirlen ( Accelerando ) Gymnastiek ( O&O Zwijndrecht ) en Badminton ( ABC Swindrecht ). Wij van Toppie Zwijndrecht vonden het in samenwerking met de kinderen en de verenigingen een geslaagd evenement!

E-Sport Event Zwijndrecht
Woensdag 28 december 2022 stond de 1e editie van het E-Sports Event Zwijndrecht voor de deur. Het ‘E-Sports Event Zwijndrecht’ is een evenement waar “gamen en sport” met elkaar samengaan. Tijdens dit evenement hebben de kinderen in 2-tallen FIFA en voetbal tegen elkaar kunnen spelen. In totaal waren er deze dag 16 teams aanwezig die gestreden hebben voor de titel. Het doel van dit evenement is de doelgroep te bereiken waarbij ze gemotiveerd worden om te bewegen en waarbij de trend van gamen gefaciliteerd wordt. De achterliggende gedachte is om de jeugd meer te laten bewegen. Hierbij kunnen wij een gezonde levensstijl onder de aandacht brengen. Wij hebben de focus gelegd op de leeftijdscategorie 9 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar, dit betekent de bovenbouwleerlingen van de basisschool en middelbare scholieren. De basisschoolleeftijd vond in de ochtend plaats van 9:00 tot 12:00 uur en de middelbare school leeftijd vond plaats om 12:30 tot 15:30 uur. Toppie Zwijndrecht richtte zich niet enkel op voetbal doelgroep, maar er kon ook nog Just dance gespeeld worden. De 1e editie van het E-Sport Event Zwijndrecht was een groot succes en hopen dat er nog vele soortgelijke evenementen terug mogen komen.

E-Sport Event
E-Sport Event