Het publiek heeft alle leden, van jong tot volwassenen met veel plezier zien dansen.
Het publiek heeft alle leden, van jong tot volwassenen met veel plezier zien dansen. Foto: Richard Ouwens

De Notenkraker

Zwijndrecht - Geweldig! Spectaculair! Prachtig! Vier keer een uitverkocht Theater Spektakel in Zwijndrecht in het weekend van 16 en 17 december j.l. en viermaal een staande ovatie voor deze geweldige dansproductie van De Notenkraker! Het publiek heeft alle leden, van jong tot volwassenen van de dansschool met veel plezier zien dansen.

Na de voorstellingen van Doornroosje (2017), Belle en het Beest (2019) in het theater Het Spektakel gedanst te hebben en daarna in ‘coronatijd’ op eigen terrein buiten de voorstelling Aladdin (2021) te hebben gedanst en gefilmd, vond eigenaresse en dansdocent van Dansant, Lisenka Slootweg het weer tijd om het theater in te gaan. Dit keer met de voorstelling ‘De Notenkraker’. Dansant heeft het weer voor elkaar gekregen om een prachtige productie te maken waarin alle dansstijlen van de dansschool worden belicht, van modern naar hip-hop, van klassiek en spitzen naar Streetdance, gedanst in de meest kleurrijke en creatieve kostuums door kinderen vanaf 2 jaar tot en met de volwassenen. Samen met dansdocenten Désirée van Velzen en Jasmijn Nolten heeft Lisenka Slootweg het verhaal van het oorspronkelijke ballet, vermengd met de Disneyfilm een sprookjesachtige voorstelling gemaakt zoals we die van Dansant kennen.

Het publiek is getrakteerd op het verhaal waarbij Clara en De Notenkraker vier rijken hebben beleefd tijdens de voorstelling; Rijk van Wintertaferelen, Rijk van Vermaak, Rijk van Zoet en Zaligheid en het Rijk van Eb en Vloed. Tijdens de reis door deze vier Rijken hebben de hoofdrolspelers o.a. gedanst met Gingerbread koekjes door de allerkleinste kinderen, schattige zwaantjes, de tantes met de nichtjes op kerstavond met het demoteam als verrassings-act! Mother Ginger met de muizen, die in gevecht waren met de soldaten, de Suikerfee met haar suikerspinnen en mierzoete andere snoepjes door de Spitzengroepen, door het donkere bos met stokken gedanst door de hip-hop volwassenen en het andere demoteam van Dansant met een spectaculaire circus-dans. Kippenvel momenten waren er bij de machine dans (Streetdance), maar ook bij de waterspiegeling (modern) en niet te vergeten de sneeuwstorm waaraan wel 4 groepen mee dansten!  De veelzijdigheid en het enthousiasme van de dansers en de creativiteit van de dansdocenten en alle hulpouders, kostuummakers, mensen van het decor, schmink, haren, begeleiders, hebben ervoor gezorgd dat iedereen van deze belevenis heeft genoten. ‘We zijn ongelofelijk trots op al onze dansers en iedereen die heeft mee geholpen aan deze voorstelling. Met elkaar hebben we vier fantastische voorstellingen gegeven, de verbinding en het plezier van alle dansers was zichtbaar aanwezig, al met al een bijzondere en onvergetelijke belevenis’, vertelde Lisenka Slootweg.

Tekst: Monique Ouwens
Foto: Richard Ouwens

Foto: Richard Ouwens