Afbeelding
Foto:

Burgemeester Zwijndrecht na schietincident Walburg: "Slachtofferhulp staat voor u klaar"

In deze krant is er uitgebreid aandacht voor de schietpartij die vorige week zaterdagmiddag plaatsvond in Zwijndrecht. Het is zeer triest dat daarbij een vrouw om het leven kwam en haar dochter zwaar gewond raakte. 

We zijn ongelofelijk geschrokken van het incident. Mijn gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers en hun familie. Een dodelijk schietincident, op klaarlichte dag, een tragische gebeurtenis. In winkelcentrum Walburg komen naast Zwijndrechtenaren ook mensen uit regio winkelen. Daardoor is het op een zaterdagmiddag druk, veel mensen waren getuige van de schietpartij. De impact moet verschrikkelijk groot zijn. 

Slachtofferhulp
Een ingrijpende gebeurtenis als deze kan invloed hebben op iemands leven. Heeft u naar aanleiding van het incident behoefte om met iemand te praten of hulp te zoeken? Mogelijk vindt u al steun bij uw omgeving. Daarnaast kunt u contact opnemen met Slachtofferhulp.
Kijk hiervoor op www.slachtofferhulp.nl of bel naar 0900-0101.

Getuigen gezocht
De politie is druk bezig met het onderzoek. In het belang daarvan kan ik daarover op dit moment geen verdere mededelingen doen. De getuigen worden allemaal gehoord, om een beeld te krijgen wat er precies is gebeurd. Heeft u iets gezien dat kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Hein van der Loo
Burgemeester