Marco Sluijters overhandigt namens de Inner Circle Runners de cheque aan vrijwilligster Nolda Scheurwater en coördinator Miranda Riet van het hospice.
Marco Sluijters overhandigt namens de Inner Circle Runners de cheque aan vrijwilligster Nolda Scheurwater en coördinator Miranda Riet van het hospice. Foto:

Inner Circle Runners in beweging voor Hospice de Cirkel

H.I.Ambacht - “Lopen met een doel is tweeledig; gewoon voor jezelf: fit worden, lekker bewegen en... gezelligheid. Maar zéker ook voor een goed doel, namelijk voor hospice De Cirkel. Dit plaatselijke ‘bijna-thuis-huis' neemt bij ons een bijzondere plek in. Het is zo fijn om ook voor anderen wat te kunnen betekenen.” Aan het woord is Marco Sluijter, voorzitter van hardloopvereniging De Inner Circle Runners. Hij nam begin 2022 het initiatief om een nieuwe hardloopvereniging binnen Hendrik-Ido-Ambacht op te richten.  

Nieuwe loopgroep
Elke derde donderdag in juni vindt de Bolidt Inner Circle Run plaats. Hieruit is een spontane loopgroep ontstaan die zich de Inner Circle Runners noemt. Zij zijn inmiddels een vereniging met een voorzitter, secretaris en penningmeester. De vereniging heeft zo’n 75 leden en heeft drie trainingsmomenten per week. Veel van deze leden lopen tijdens de Inner Circle Run langs de waterpost van hospice de Cirkel waar vrijwilligers van het hospice hen aanmoedigen, voorzien van water of een ‘koele douche’ geven.  

Structurele sponsoractie 
De Inner Circle Runners beperken zich dus niet tot de jaarlijkse Bolidt Inner Circle Run. Sterker nog, ze willen zo veel als mogelijk lopen en als vereniging steeds meer leden krijgen. Eén van de redenen is dat ze een deel van hun maandelijkse contributie doneren aan het hospice. Dat het ledenaantal mede daardoor zo hard groeit is dus geen verrassing. Hospice De Cirkel ervaart steeds weer de support van de plaatselijke bevolking en zelfs regionaal. Dit bijzondere gebaar van de runners wordt enorm gewaardeerd door het bestuur en het team van het hospice!

Cheque
De allereerste donatie heeft afgelopen week plaatsgevonden. Marco Sluijter overhandigde de cheque van € 1.704,- namens alle lopers aan Miranda Riet, coördinator van hospice De Cirkel. Zij was aangenaam verrast met dit prachtige bedrag. “Hiervan kunnen we weer prachtige dingen aanschaffen voor de bewoners. Daarmee zullen we het leven dat ze nog hebben in ons hospice nog meer veraangenamen. Het bestaansrecht van het hospice bestaat voornamelijk uit giften en donaties en natuurlijk onze geweldige club vrijwilligers!”, aldus Miranda Riet.

Mooie samenwerking
“Dit is een mooie start voor onze samenwerking. Want we willen ons heel graag verbinden aan het hospice. We zijn benieuwd naar het vrijwilligerswerk en zullen zeker ook de open dagen bezoeken van het hospice, zodat onze leden weten waarvoor ze lopen en dat het nóg meer voor hen gaat leven. Het is goed om te weten wat er in een hospice gebeurt. Het blijkt dat het niet alleen verdriet is, maar dat er zeker ook plezier wordt gemaakt”, zo vertelt Marco Sluijter.

Onze vereniging wordt steeds groter en de voorbereidingen voor een mooie website, nieuwsbrief etc. zijn in volle gang. We willen mensen graag enthousiast maken om ook aan te sluiten bij Inner Circle Runners. Zodat onze doelstelling steeds groter wordt. Straks in juni zullen we ons als Inner Circle Runners weer melden bij de waterpost van De Cirkel. We weten dat de vrijwilligers ons daar weer zullen aanmoedigen. Aanmelden via:
icrhardloopgroep@gmail.com.