Afbeelding

Nieuwe clubkampioenen ZZ&PC De Devel gekroond

Sport

Zaterdag 25 februari stonden de clubkampioenschappen van ZZ&PC De Devel op het programma. Deze eerste officiƫle wedstrijd werd onder grote belangstelling in het nieuwe zwembad gezwommen.

Tijdens de clubkampioenschappen werden alle wedstrijdslagen gezwommen, waarbij de snelste zwemmers na vier afstanden zijn gekroond tot clubkampioen in hun eigen leeftijdscategorie. 

Clubkampioen zijn geworden: Rosa Pie, Pip Verhoeven, Manou Longayroux, Julia van Wingerden, Britte Lodder, Chantalle Zijderveld, Sander de Bruin, Thom Veldhoen, Jimmy Hegger, Sven Eschbach, Rogier Dorsman.

Tweede plaats: Lotte Droogendijk, Lieselot Penning, Milou Filemon, Tanisha Sambo, Madelief Penning, Laura Tromp, Yassin Bougallab ,Kaylen Sebus, Tijn van Die, Benjamin van Elsdingen, Julian Stok.

Derde plaats: Jazz Hollander, Minke Bouman, Fenna de Witt, Jaylin van der Linden, Lisa van Milt, Leander Mourik, Valentijn Penning, Twan Stevense, Esper Paans.

Traditiegetrouw zijn ook prijzen uitgereikt aan zwemmers die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De aanmoedigingsprijs is uitgereikt aan Jazz Hollander, die enorme vooruitgang heeft geboekt afgelopen jaar. De prestatiebeker meisjes ging naar Milou Filemon die dit jaar op het NJJK mocht uitkomen. De prestatiebeker jongens was voor Kaylen Sebus die PR aan PR rijgt dit seizoen. Lisa van Milt mocht de prestatiebeker dames is ontvangst nemen voor haar harde inzet en deelname aan de regionale en landelijke competitie. De laatste prestatiebeker ging naar Sven Eschbach die dit seizoen in topvorm is. Pechbeker ging naar Britte Lodder die dit jaar veel blessureleed heeft. De oliebollenprijs ging naar Pieterjan Droogendijk die ook in februari voor de gebruikelijke oliebollen heeft gezorgd.

Afsluiting van dit evenement was de familie-estafette, waarbij werd gestreden om de titel: snelste familie van De Devel. Dit jaar was het goud voor de familie Lodder, zilver voor familie Boon en brons voor familie Westerhout.

Als de clubkampioenschappen afgelopen zaterdag iets duidelijk gemaakt hebben, dan is het dat De Devel beschikt over een ruime selectie uitstekende zwemmers en, minstens net zo belangrijk, een heel goede sfeer. Ook zin gekregen om te zwemmen in clubverband? Kom gerust een keer langs en train vrijblijvend een aantal keer mee. Informatie: www.dedevel.nl.