Toby Obiku
Toby Obiku

Heerjansdam: concurrent BVCB verliest en twee nieuwe spelers

Sport

Afgelopen zaterdag was er in het amateurvoetbal een inhaalprogramma/ bekerprogramma. Heerjansdam speelde niet, maar zag één van de concurrenten voor de titel in de 1e klasse C verliezen. Voor het kampioenschap komen zo’n zes clubs in aanmerking. BVCB ook en die ploeg verloor verrassend (thuis) van Nieuw Lekkerland, 2-3. BVCB stond (en staat) nu op vijf punten van koploper Heerjansdam en had bij een overwinning op twee punten van de Dammers gekomen.

De stand aan kop in de 1e klasse C:

1e Heerjansdam - 15 – 30
2e XerxesDZB - 15 – 27
3e Brielle - 15 – 27
4e RVVH - 15 – 26
5e Spartaan’20 - 15 – 26
6e BVCB - 15 – 25.

Ook goed nieuws van de t/c van Heerjansdam, dat druk bezig is de selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Er hadden al 17 spelers van de huidige selectie aangegeven ook het volgende seizoen graag op de Molenwei te blijven. Ook keeper Oscar Roos die na afloop van het vorige seizoen een wereldreis ging maken, is weer aangesloten en ook in het nieuwe seizoen actief bij vv Heerjansdam.
Nieuw in de selectie voor het volgende seizoen is Toby Obiku. De 22- jarige aanvaller komt van SC Feyenoord. Lars Brinkman (XerxesDZB) keert terug ‘op het oude nest’. Hij begon met voetballen bij Heerjansdam en via een avontuur in Amerika, FC Binnenmaas (en dus XerxesDZB) keert de 24- jarige aanvaller terug bij de Molenweiclub. Beide spelers kunnen zich vinden in de ambitie van vv Heerjansdam en denken daar hun steentje aan bij te kunnen dragen.

Tegen Rijsoord
A.s. zaterdag 4 maart speelt Heerjansdam uit tegen Rijsoord, aanvang: 14. 30 u.

Lars Brinkman