Afbeelding
Foto: Traditioneel brood bakken

Brood geeft leven en saamhorigheid

Zwijndrecht - Dankzij een hele grote donatie van patentbloem is er 22 februari in de moskee aan de Melkwegsingel 11 in Zwijndrecht een broodchallenge gestart. 

Warme broden voor Turkije en SyriĆ«. Vrijwilligers hebben samen op een traditionele manier broden gemaakt en verkocht om de opbrengst te doneren aan de organisaties die zich in Turkije en SyriĆ« inzetten.  Zo komt het terecht bij diegene die door de aardbeving alles kwijt zijn geraakt. Daarom is een grote ruimte in de moskee omgetoverd tot een grote bakkerij waar iedere aanwezige zich volledig heeft inzet om alle bloem om te zetten in warme broden. Dit wordt traditioneel met de hand gemaakt. Vervolgens is alles handmatig ingepakt en verkocht. 

Voor de deur van de Moskee stonden vanuit de omgeving en heinde en ver de gehele dag door mensen, die de warme broden kochten. Wat een prachtige samenwerking. Om de bakkers liepen mensen af en aan om de bakkers voorzien te van eten en drinken. Er was een grote tafel die continu werd aangevuld met allerlei heerlijkheden die men op het brood kon doen. Het is 20.00 uur en men bakt nog steeds brood. Een mooie actie met dank aan het bestuur van de vrouwengroep en de moskee en de donateurs.

De gemaakte broden
Vers brood maken
Uitrollen van dun brood
Samen brood maken