Afbeelding
Foto:

Lichtreclame Van Leeuwen wordt vernieuwd

Zwijndrecht - Begin jaren zestig. Piet van Leeuwen drinkt aan zijn bureau in het kantoor aan de Develhaven een kop koffie en denkt: “Mijn bedrijf bestaat in 1964 veertig jaar, het is gegroeid van lokale ijzerhandel naar de belangrijkste buizendistributeur in de Benelux. Dit decennium breiden wij verder uit in Europa. Ik vind dat iedereen die langs Zwijndrecht rijdt, mag zien hoe trots wij op onze thuisbasis en ons prachtige bedrijf zijn.”

De Meerdervoortflat is net opgeleverd en ligt direct naast Rijksweg 16. Piet voorziet dat de verkeersstromen over deze weg met vier rijstroken gaan toenemen. Hij besluit: er komt reclame op deze flat. Zestig jaar later, Piet had gelijk. Jaarlijks rijden 51 miljoen voertuigen over acht rijstroken langs het Van Leeuwen-logo. Regiobewoners zien het iconische beeld als warm welkom na terugkeer van hun reizen. Het is een vertrouwd deel van hun leefomgeving. Voor Van Leeuwen is Zwijndrecht na bijna een eeuw nog altijd het hart van haar intussen wereldwijde netwerk van 75 vestigingen in 33 landen.

Lichtreclame wordt vernieuwd
De installatie, in de jaren negentig vernieuwd, verbruikt veel energie. Van Leeuwen vervangt de komende weken de neonbuizen door duurzamere LED verlichting. De Engelstalige slogan "More than tubes” wordt toegevoegd en benadrukt het mondiale karakter van het bedrijf. In 2024 bestaat Van Leeuwen honderd jaar. De onderneming kijkt met vertrouwen naar de toekomst is overtuigd dat de lichtreclame ook na deze modernisering lang en vertrouwd blijft stralen.

Afbeelding