Afbeelding
Foto: Dana Gooijer

Sport- en Cultuurfonds voor volwassenen en kinderen

Zwijndrecht - Fanatieke voetballer van het eerste of reservespeler van het laatste, kunstenaar in de dop of museumbezoeker, aankomend gitaarvirtuoos of kampvuur pingelaar, woordkunstenaar of boekenverslinder en alles daartussenin, in Zwijndrecht vinden we dat iedereen zou moeten kunnen sporten of deelnemen aan cultuur. Ongeacht iemands leeftijd of inkomen. 

Daarom kunnen volwassenen met een laag inkomen aanspraak maken op het nieuwe Sport- en Cultuurfonds Volwassenen. Heeft u een inkomen lager dan 140% van het wettelijk sociaal minimum? Dan kunt u jaarlijks maximaal € 250 aanvragen bij het fonds. U kunt dit geld gebruiken voor bijvoorbeeld kosten voor een lidmaatschap bij een vereniging in Zwijndrecht of Heerjansdam, een tenue van een sportclub, kosten voor culturele lessen in de Drechtsteden, schilderbenodigdheden, museumjaarkaart of een bibliotheek kaart. Voor ieder wat wils. Wilt u meer informatie over het fonds? Ga dan naar de website van de gemeente Zwijndrecht (Zwijndrecht.nl) en zoek op Sport- en Cultuurfonds 18+.
Ben je jonger dan 18 jaar, wil je graag sporten of deelnemen aan cultuur en hebben je ouders een laag inkomen (lager dan 140% van het wettelijk sociaal minimum)? Dan is er voor jou het SMS-Kinderfonds. Hiermee kan je bijvoorbeeld gitaarles betalen of een fiets kopen. Wil je meer info over het fonds? Ga (samen met je ouders) naar Zwijndrecht.nl en zoek op SMS-Kinderfonds.

Maak met een gerust hart gebruik van de fondsen. Iedereen zou immers moeten kunnen sporten of deelnemen aan cultuur. 

Sabine Schipper
Fractievoorzitter D66 Zwijndrecht
sk.schipper@zwijndrecht.nl

Foto: Dana Gooijer