Adem Mustafa Negash, Foto: PvdA Zwijndrecht / Vaupell
Adem Mustafa Negash, Foto: PvdA Zwijndrecht / Vaupell Foto: PvdA Zwijndrecht / Vaupell

Zwijndrechtse kandidaat voor Zuid-Holland

Zwijndrecht In gesprek met Adem Negash, de Zwijndrechtse kandidaat voor de provincie Zuid-Holland.

Adem, stel je even voor:
Mijn naam is Adem Mustafa Negash en ik ben 29 jaar oud. Ik ben geboren in Ethiopië, maar opgegroeid in Zwijndrecht. Sinds 2007 woon ik daar, met uitzondering van een periode van drie jaar toen ik in Tilburg studeerde. Momenteel werk ik als senior bestuursadviseur bij het ministerie van Financiën.

Wat heeft je gemotiveerd om je actief met politiek te gaan bezighouden?
Toen ik opgroeide, besefte ik al snel dat het leven niet voor iedereen even gemakkelijk is. De omgeving waarin je geboren wordt, bepaalt nog te vaak de kansen die je krijgt in het leven. Ik zag mensen die worstelden met lezen en schrijven en buren die moeite hadden om elke maand de huur te betalen. Ik wil graag iets betekenen voor met name deze mensen.

Kun je iets over je privéleven vertellen?
Ik vind het heel leuk om samen met mijn vriendin in de keuken te staan, met smaken te spelen.

Als je in de Provinciale Staten terechtkomt, waar zou je je meteen voor willen inzetten?
Een betaalbaar dak boven je hoofd is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Er is een groot tekort aan woningen en de markt bouwt te weinig betaalbare huur- en koophuizen. Daarom wil ik strijden voor meer sociale woningbouw. Ik vind dat 40% van alle nieuwe woningen juist sociale huurwoningen moeten zijn zodat iedereen weer toegang heeft tot een betaalbare woning.

… En verlies je Zwijndrecht dan niet uit het oog?
Ik kan u verzekeren dat ik Zwijndrecht en de Drechtsteden niet uit het oog gal verliezen. Ik ben me er zeer van bewust dat deze regio specifieke uitdagingen kent en ik wil mij juist extra inzetten voor deze gemeenten. Ik zal er alles aan doen om deze regio zo sterk mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat iedereen in deze regio de kans krijgt om mee te doen.

Voor welke partij stel je je kandidaat en waarom?
Ik ben kandidaat namens de Partij van de Arbeid. Ik ben mij ervan bewust dat er in Zwijndrecht en de Drechtsteden specifieke uitdagingen zijn op het gebied van wonen, werkgelegenheid en duurzaamheid. Vanuit de PvdA wil ik me inzetten voor de versterking van deze regio, onder andere door te werken aan de verbetering van het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van de regio. Daarnaast wil ik me hard maken voor de ontwikkeling van duurzame en betaalbare woningen en het creëren van werkgelegenheid en een sterke economie.