Zwijndrechtse CDA’ers ontvingen onlangs Europarlementariër Tom Berendsen (uiterst links) om de A16 en diverse duurzaamheids-vraagstukken in Zwijndrecht bij hem onder de aandacht te brengen.
Zwijndrechtse CDA’ers ontvingen onlangs Europarlementariër Tom Berendsen (uiterst links) om de A16 en diverse duurzaamheids-vraagstukken in Zwijndrecht bij hem onder de aandacht te brengen. Foto:

CDA zet Zwijndrecht op de kaart in de provincie

Zwijndrecht - Met maar liefst 3 Zwijndrechtse kandidaten is onze gemeente goed vertegenwoordigd op de CDA-kandidatenlijsten voor provincie en waterschap.

Met Iekje Berg (provincie, nummer 34) schuift CDA Zwijndrecht iemand met ervaring naar voren. “Ik vind het vanuit mijn christelijke achtergrond belangrijk om goed voor elkaar en voor de schepping te zorgen, ook in Zuid-Holland”, aldus Berg, die ook jarenlang in de gemeenteraad van Zwijndrecht zat.

Elise Priester (provincie, nummer 21) wordt gezien als een politiek talent dat zowel binnen de politieke jongerenafdeling CDJA als binnen de lokale CDA afdeling erg actief is. Vanuit haar ervaring als vrijwilliger bij Het Badhuis en gastvrouw bij Swinhove weet ze welk geluid ze wil laten horen in de provincie: “zorg dat er voor iedereen een goed thuis is hier!” Ook bij het Waterschap Hollandse Delta zitten de Zwijdrechtse CDA’ers niet stil: Max van de Pol (plek 10) is graag bereid om de Zwijndrechtse belangen daar te behartigen. Belangrijker dan ooit in een gemeente onder zeeniveau.

Op de vraag wat onze gemeente heeft aan een sterk CDA in provincie en waterschap geven de 3 Zwijndrechtenaren een eenduidig antwoord: "Gebalanceerde, vertrouwde standpunten, waarmee wordt gezocht naar oplossingen waar zoveel mogelijk mensen beter van worden. Minder ik, meer wij!” Een voorbeeld hiervan zijn snelle fietsverbindingen die bijdragen aan duurzaamheid. Of woningbouw met extra aandacht voor behoud van groene ruimte. En dan is er natuurlijk nog de A16, waarvoor de lokale CDA'ers aandringen op aanpak van knelpunten bij de op- en afritten en onderzoek naar de mogelijkheid van overkappen of ondertunnelen.