Afbeelding
Foto:

'Het waterschap is van ons allemaal'

Regio - Droge voeten en voldoende en schoon water wil iedereen. Het Waterschap Hollandse Delta is daarvoor verantwoordelijk in onze regio. Op 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen en kiezen we een nieuw bestuur. “Met de zeespiegelstijging, extreme regenbuien en extreem droge perioden is goed bestuur van het waterschap belangrijker dan ooit”, vertelt Leo van Gelder, waterschapskandidaat voor het CDA.

Ook in ons dorp hebben we hiermee te maken. Leo: “Hendrik-Ido-Ambacht ligt aan de Noord en heeft op die manier een open verbinding met de Noordzee. Veilige dijken zijn dus essentieel om te kunnen anticiperen op de zeespiegelstijging. Ook de Waal die door Ambacht stroomt, speelt een belangrijke rol spelen in perioden van droogtes en hevige regenbuien. Daarnaast is waterkwaliteit van de Waal belangrijk voor de kwaliteit van het oppervlaktewater in de sloten en de singels. Met name bij hoge temperaturen kan dan het gevaar van de giftige blauwalg toeslaan.”

Naast klimaatbewust en duurzaam waterschap wil Leo zich inzetten voor een betrouwbaar, betaalbaar en betrokken waterschap.”Het is belangrijk dat er vertrouwen heerst bij de inwoners dat de benodigde taken ook daadwerkelijk verricht worden. Dit vertrouwen kan vorm krijgen door meer betrokkenheid tussen inwoners en het waterschap te realiseren. Inwoners moeten weten wat het waterschap doet. Bij projecten moet niet alleen van tevoren informatie uitgewisseld worden, maar daarna moeten ook de resultaten besproken worden. Betrokkenheid wederzijds door te informeren en geïnformeerd worden.

En de belastingopbrengsten moeten efficiënt worden besteed. Met name bij de rioolzuiveringsinstallaties kan door gebruik van nieuwe technieken de kwaliteit worden verbeterd, een bijdrage worden geleverd aan de energietransitie en het herwinnen van grondstoffen uit het rioolwater worden bevorderd. Er is dus genoeg te doen!”

Stem 15 maart op Lijst 5 CDA nr.7 Leo van Gelder voor een Betrouwbaar, Betaalbaar en Betrokken Waterschap.