De winnaars van de tekenwedstrijd
De winnaars van de tekenwedstrijd Foto: Tandem 2023

Tekenwedstrijd ter ere van daltonweek op de Tandem

Lokaal

Zwijndrecht - Deze week is het de week van het daltononderwijs. De Tandem is al meer dan 20 jaar een echte daltonschool en uiteraard besteden we deze week extra veel aandacht aan dalton op school. Daltononderwijs: u heeft er vast weleens van gehoord. Het is een onderwijsstroming waarin zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid, reflectie en effectiviteit centraal staan. 

Daltonderwijs is een onderwijsmethode uitgevonden door Helen Parkhurst. Zij vond het belangrijk dat kinderen leren zelfstandig te zijn, verantwoordelijk te zijn en dat ze leren omgaan en samenwerken met anderen. Door de leerlingen al van jongs af aan die waarden mee te geven worden ze beter voorbereid op de samenleving.
Op daltonschool Tandem staan deze waarden centraal. Komt u gerust de school eens binnen, dan zult u zien dat de leerlingen op verschillende plekken en met verschillende kinderen samenwerken. Ze werken zelfstandig aan hun weektaak, maar wel onder begeleiding van en met sturing door de leerkracht. Door vrijheid te krijgen, verantwoordelijkheid te nemen en te begrijpen waarom er geleerd moet worden behouden de kinderen ook het plezier van het leren.

Deze week hebben alle kinderen van daltonschool Tandem meegedaan aan een tekenwedstrijd. De opdracht was: teken Mijn Daltonschool. Fleur uit groep 6, Karam uit groep 4 en Yenne uit groep 1 hebben gewonnen!