Pelikaan wint overtuigend van Slikkerveer

Zwijndrecht - Voor Pelikaan stond er niets meer op het spel behalve de spreekwoordelijke eer maar Slikkerveer zou in theorie de directe degradatie nog kunnen ontlopen maar dan komen ze in de na-competitie met 21 teams waar maar 2 plaatsen in de 2e klasse zijn te verdienen. De animo voor die laatste optie is niet zo groot bij het Ridderkerkse team. Dat betekende voor Pelikaan een makkelijke middag waarbij het direct de grootse overwinning van deze competitie boekte, 6-0.

De eerste helft ging nog vrij moeizaam, na aanvankelijk twee kansen te hebben gemist in de 13e en 27e minuut kwam de eerste goal na een half uur spelen. Mike Muijen werd op links vrijgespeeld, gaf een heerlijke voorzet op Ruben de Raad die de bal alleen maar aan hoefde te raken om de keeper van Slikkerveer te passeren, 1-0. Pelikaan-keeper Lucas Francissen had het deze middag niet druk, in de 18e minuut kreeg hij een keihard schot van een meter of 30 op zijn vuisten en drie minuten voor het rustsignaal moest hij handelend optreden bij het enige gevaarlijke moment voor zijn doel. De 2-0, net voor rust, was een prachtige, van grote afstand krulde Timo Nossent de bal in de rechter bovenhoek onhoudbaar voor de Slikkerveerse doelman. Eén of twee keer per seizoen lukt het Timo Nossent om zo’n identiek doelpunt te maken, laten we het voortaan maar een “Timootje” noemen wie er ook op deze wijze scoort.

In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Na 55 minuten spelen de 3-0 toen Sjoerd Opschoor een voorzet teruglegde op Jesper Nossent die onberispelijk inschoot. De 4-0 zeer snel er achteraan, op Mike Muijen werd een overtreding begaan maar hij bleef in balbezit en de goed leidende scheidsrechter gaf voordeel zodat hij alleen op de keeper kon afgaan en met een bekeken schot de keeper het nakijken gaf. Na een uur spelen een hele fijne combinatie tussen Timo Nossent, Deveney Veld en de uiteindelijke afmaker Sjoerd Opschoor, 5-0. Het laatste doelpunt van deze middag viel in de 66e minuut toen Ruben de Raad aflegde op Jesper Nossent die vanaf de rand van het strafschopgebied hard uithaalde en zo zijn tweede op het scorebord zette en tevens de eindstand van 6-0.

Dit was de grootse overwinning van Pelikaan in deze competitie dusver en uiteraard verdiend. Vermeldenswaardig was nog dat trainer Bjorn Vlasblom geen wisselspelers meer had en noodgedwongen reservekeeper Martin van Yren moest inzetten als speler, dit betekende zijn debuut in Pelikaan 1 als speler, als keeper had hij dat al eerder gedaan.

Dit waren de 14 spelers: Lucas Francissen, Stephan Ooms, Koen de Jong (46, Jeffrey Nossent), Jesse de Raad, Timo Nossent, Deveney Veld (80, Martin van Yren), Anwar Nzojibwami, Sjoerd Opschoor, Jesper Nossent (69, Cees Groeneveld), Ruben de Raad en Mike Muijen.