Afbeelding
Foto:

Promoties en plaatsingen voor Twirlvereniging Celebration uit Zwijndrecht

Zwijndrecht - Zondag 23 april was de derde wedstrijd van het seizoen voor de leden van twirlvereniging Celebration. Dit keer mochten zij op pad richting Pijnacker.

Verschillende leden mochten vandaag voor het eerst de wedstrijdvloer op. Binnen het onderdeel 1-baton mocht Jessica de Groot (categorie senior) uitkomen. Zij behaalde een mooie score en is geplaatst in de Novice-klasse. Lizanne Kers en Demi de Groot, beide uitkomend in de categorie junior, mogen vanaf de volgende keer uitkomen in de beginners klasse. Hiermee krijgen zij de mogelijkheid om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in december 2024. Yselle Kleingeld mocht voor het eerst uitkomen op het onderdeel 2-baton. Zij mag een volgende keer beginnen in de Novice-klasse.

Daarnaast zijn op het onderdeel 1-baton twee gouden medailles behaald door Ilse van Hengel (Preteen Novice) en Ryan Geerards (Senior Novice). Ryan heeft zelfs naast een gouden medaille ook een promotie weten te bemachtigen en mag voortaan uitkomen in de beginners-klasse.

Yselle Kleingeld had nog meerdere optredens te gaan. Zo is zij met haar Super-X-Strut op een tweede plaats geƫindigd en heeft hiermee ook haar plaatsingspunten voor de Nederlandse Kampioenschappen in januari 2024. Op het onderdeel dance twirl heeft zij zelfs een promotie en een eerste plaats weten te bemachtigen.

Aminda Geerards kwam uit op drie verschillende onderdelen. Op het onderdeel 2-baton en Artistic twirl heeft zij gouden medailles binnen weten te halen. Daarnaast heeft zij voor haar Artistic routine ook plaatsingspunten voor de Nederlandse Kampioenschappen 2023 behaald. Op het onderdeel solo dance twirl is zij als tweede geƫindigd.

Het harde werken van de afgelopen weken en maanden wordt beloond door de jury met prachtige resultaten. Na een top wedstrijd gaan de leden en coaches gemotiveerd door met trainen om nog meer uit de routines te kunnen gaan halen.