Afbeelding
Foto: Rob van Efferen - ROB Sportfotografie

44e Verkerkloop weer een sportief succes

Lokaal

Woensdag 10 mei heeft de 44e Verkerkloop plaatsgevonden in Zwijndrecht. De Verkerkloop trekt elk jaar bijna 3500 deelnemers en daar zijn we erg blij mee. Uiteraard luisteren we goed naar de wensen van de lopers en bespreken we alle mogelijkheden. De route van de Verkerkloop is een mooi stratenparcours en loopt via de Molenvliet, de Munnikensteeg, Klarinetsingel, Beethovenlaan - Laan van Nederhoven, het fietspad langs Burgemeester Pijl Hogeweglaan terug via de Develsingel naar de Molenvliet.

14 starttijden voor jong en oud
De jongste lopertjes van 6 jaar starten om 18.00 uur. Het laatste startschot voor de kids knalt om 19.42 uur. Een waar spektakel als er iedere 8 minuten een nieuwe groep kinderen start. Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, iedereen is welkom langs het parcours om de scholieren aan te moedigen. De afstanden voor de bedrijventeams en individuele lopers starten om 20.15 uur. Dit jaar hebben er bijna 90 bedrijventeams meegelopen op de 5 en 10 km afstand.

Goede doel de Parkboerderij
Bij de Verkerkloop is het gebruikelijk dat er ieder jaar een goed doel wordt uitgekozen waar de opbrengst van de bedrijvenloop aan besteed wordt. Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel (de organisator van de Bedrijvenloop) kiest zo’n doel in overleg met de directie van Verkerk. Meestal betreft het een lokaal project in Zwijndrecht of directe omgeving. Voor 2023 is het goede doel de Parkboerderij in het Develpark.

De Parkboerderij is de nieuwe naam voor de Kiboe-Hoeve. Deze kinderboerderij bevindt zich sinds 1969 in het Develpark en is hoog nodig aan vernieuwing toe. De Gemeente Zwijndrecht gaat deze vernieuwing de komende maanden uitvoeren, waardoor binnenkort een grotendeels vernieuwde kinderboerderij zal verschijnen.

Verkerk 100 jaar
De Verkerkloop is na 43 edities uitgegroeid tot een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Deelnemers van heinde en ver verzamelen zich op die ene woensdagavond in het jaar om het asfaltparcours af te leggen. Maar wie zit er eigenlijk achter de organisatie? Een nadere kennismaking met Verkerk!

Het verhaal van Verkerk gaat over betrouwbaarheid en expertise. We zijn al 100 jaar een betrouwbare partner die hoogwaardige diensten levert op het gebied van installatie, onderhoud en reparatie aan gebouwgebonden installaties. Verkerk heeft jarenlange ervaring bij een groot aantal vaste opdrachtgevers. De expertise van ruim 300 collega’s verzekeren onze klanten dat ze altijd kunnen rekenen op een kwaliteitsvolle dienstverlening. Dit jaar vieren we ons 100-jarig jubileum met onze (oud-)collega’s en relaties. Lees hier meer op de website. www.verkerk.com

“We zijn trots en dankbaar dat we dit jaar de 44e Verkerkloop hebben georganiseerd.”

Verkerk dankt al haar sponsoren, leveranciers, vrijwilligers, scholen en leerkrachten, EPIC in the running, brandweer, politie, Rode Kruis EHBO, ProRail, Burgemeester en wethouders Zwijndrecht, Rotary Waal en Devel en bewoners die langs het parcours wonen voor de grote betrokkenheid bij dit grootste sportieve evenement van Zwijndrecht. Mede dankzij al deze partijen kunnen we er samen met alle lopers een jaarlijks terugkerend festijn van maken.